Vama Veche schenkt aandacht aan Brugs talent

Redactie KW

Van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 4 juli organiseert Het Entrepot de twaalfde editie van het gratis zomerfestival Vama Veche. “Het is een jubileum want voor de tiende keer slaan we onze tenten op in het Astridpark”, zegt Entrepot-voorzitter Franky Demon.

Ook dit jaar wordt de Brugse evenementenzomer ingezet met Vama Veche in het Astridpark. Het Entrepot, cultuurhuis voor jongeren en creatieve vrijhaven, staat opnieuw in voor de organisatie. “Zes dagen lang wordt dit weer the place to be in Brugge. Elke dag openen we ons terras om 14 uur”, zegt Franky Demon, schepen voor Jeugd en voorzitter van Het Entrepot. “Daar blijft het de hele namiddag aangenaam vertoeven voor jong en iets minder jong, met ook heel wat kinderanimatie op het programma. Vanaf 18 uur starten we telkens met concerten, die opnieuw in de grote tent in het park en in Villa Bota zullen plaatsvinden. We sluiten iedere avond af met een voorstelling van jong theatertalent, in de fantastische setting van de kiosk, waarna er nog tot 1 uur kan genoten worden van al wat onze zomerbar te bieden heeft.”

Vama Veche speelt ook de dit jaar de rol van ‘ontdekkingsfestival’. “De rode draad doorheen onze volledige programmatie is jong talent“, verduidelijkt coördinator Wannes Fremaut. “Op ons podium ontdek je maar liefst 27 beloftevolle acts. Een aantal daarvan deden al van zich spreken, zoals headliners Sylvie Kreusch, BRNS of Fugu Mango; anderen zullen vooral zeer aangename verrassingen zijn voor het publiek. Bovendien zijn we zeer trots dat we dit jaar liefst vijf Brugse bands op de line-up hebben staan: Rumours, SCHNITZL, Vaal, Low Hill en Sunflower.”

(PDV – foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier