Na de pakhuizen aan de site DuPont (2015), de groene zone aan de Gentpoort (2016), de zone in het Stationspark (2017) en de plek pal naast de Poortersloge (2018) is het plein voor de Stadsschouwburg de vijfde locatie waar het URB EGG-café ruim twee maanden lang klanten zal bedienen. "Meestal planten we dit pop-upcafé in op een verborgen plekje van onze stad, ergens in het groen en zonder lawaai, maar met de 150ste verjaardag van de Stadsschouwburg in het achterhoofd konden we moeilijk buiten deze locatie", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "De periode die het URB EGG-café open is, blijft beperkt, ook om andere horecazaken geen concurrentie aan te doen."

Met de lancering van het URB EGG-café gaat meteen ook de Pre-Triënnale Brugge 2019 van start. Die wordt opgehangen aan de begrippen ontmoet, geniet en inspireer. De komende maanden worden op vier zondagen ontmoetingen met nationale en internationale gasten op het getouw gezet.

Op zondag 14 juli is het thema Kunst in de stad, op 28 juli Solidariteit, op zondag 11 augustus Ontmoetingen en op zondag 25 augustus Stadsvernieuwing. "In de voormiddag is er tijd om te luisteren naar hun traject en insteek", schetst schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). "In de namiddag wordt er, aanvullend op het gesprek, een activiteit georganiseerd."

(svv)

Het URB EGG-café is open tot en met zondag 8 september, van maandag tot zondag inclusief feestdagen, telkens van 11 tot 22 uur. Website: www.pretriennalebrugge.be

Na de pakhuizen aan de site DuPont (2015), de groene zone aan de Gentpoort (2016), de zone in het Stationspark (2017) en de plek pal naast de Poortersloge (2018) is het plein voor de Stadsschouwburg de vijfde locatie waar het URB EGG-café ruim twee maanden lang klanten zal bedienen. "Meestal planten we dit pop-upcafé in op een verborgen plekje van onze stad, ergens in het groen en zonder lawaai, maar met de 150ste verjaardag van de Stadsschouwburg in het achterhoofd konden we moeilijk buiten deze locatie", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "De periode die het URB EGG-café open is, blijft beperkt, ook om andere horecazaken geen concurrentie aan te doen."Met de lancering van het URB EGG-café gaat meteen ook de Pre-Triënnale Brugge 2019 van start. Die wordt opgehangen aan de begrippen ontmoet, geniet en inspireer. De komende maanden worden op vier zondagen ontmoetingen met nationale en internationale gasten op het getouw gezet.Op zondag 14 juli is het thema Kunst in de stad, op 28 juli Solidariteit, op zondag 11 augustus Ontmoetingen en op zondag 25 augustus Stadsvernieuwing. "In de voormiddag is er tijd om te luisteren naar hun traject en insteek", schetst schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). "In de namiddag wordt er, aanvullend op het gesprek, een activiteit georganiseerd."(svv)