Uncle Wellington stelt live-cd voor in Kortrijk

Uncle Wellington © TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag stelde Uncle Wellington, de band van de Kortrijkse Letterzetter Jonas Bruyneel, live hun album The faster I waltz, the better I jive voor in Pand.A.

Het voorbije jaar werkte Uncle Wellington aan het album The faster I waltz, the better I jive met producer Filip Tanghe (bekend van Balthazar en Soldier’s Heart) en John Davis (bekend van Nick Cave en Gorillaz). Ze maken nummers die het midden houden tussen bezwerende pop en jazz met een hiphopvibe, melancholische folktronica en/of beats.

“We proberen in toon, ritme, melodie en teksten, een wereld op te roepen. Muziek is auditief maar wil beeldend zijn: via het gehoor een tastbare wereld oproepen die je ziet, voelt, ruikt en ervaart. De beelden die een muzikant bij het componeren in zijn hoofd heeft zijn vaak niet dezelfde als degene die de luisteraar voor de geest haalt. Net dat maakt het interessant”, aldus Jonas. In mei 2017 stak de band samen met Tanghe de plas over om The faster I waltz, the better I jive af te werken met John Davis in Metropolis Studios in Londen.

Het album werd zaterdag live voorgesteld voor een enthousiast publiek. The faster Iwaltz, the better I jive vertelt een persoonlijk relaas over langdurige ziekte en de manieren om daar mee om te gaan. “De nummers verkennen wat het betekent om te slapen met één oog open, welke verhoudingen drastisch omgegooid worden, en tegelijk hoe mooie – soms futiele – gebeurtenissen een betoverende weerklank krijgen. Het album is analoog opgenomen”, aldus Jonas. “De violiste laat betoverende klanken horen. Subliem. De zangeres haar stem bezorgt ons kippenvel”, vertellen fans van het eerste uur Lisa en Arne. “Mijn stem is mijn instrument”, lacht zangeres Frie Mechele. Behalve Frie en Jonas bestaat Uncle Wellington uit altvioliste Esther Coorevits, Sven Sabbe en Renaud Debruyne.

https://www.youtube.com/watch?v=SakVbVwPEV8

(Foto en video TV)

Meer info: www.unclewellington.be

Bekijk the making of via www.youtube.com/watch?v=jrZvfWJcptM