Twitternovelle van Luc Vandomme eindigt met ‘Alles’

Tijdens het slotmoment kreeg de burgemeester een geprint exemplaar van 'Onder de voorschoot' van Luc Vandromme. We zien op de foto vlnr. Luc Vandromme, bibliothecaris Patrick Vanden Berghe, cultuurschepen Paul Lambrecht en burgemeester Ivan
Redactie KW

De Twitternovelle Luc Vandromme uit Pittem werd gevolgd door 600 mensen.

In Pittem liep van 28 februari tot 29 maart een uniek project, waarbij de bibliotheek de handen in elkaar geslagen had met de Pittemse schrijver Luc Vandromme. Deze laatste schreef, onder de titel ‘Onder de voorschoot’, een mini-novelle, die enkel via de sociale media kon gelezen worden. Met dit voor Vlaanderen uniek project wilden de initiatiefnemers inspelen op de steeds groter wordende digitalisering van de boekwereld. Elk dag zette de schrijver vijf korte stukjes online die een verhaal vormden en dat op zondagmorgen 29 maart zijn apotheose kreeg.

Dat dit initiatief echt wel aansloeg mocht blijken uit het feit dat, ondanks het feit dat Pittem een toch wel beperkt bevolkingsaantal heeft, het verhaal door om en bij de 600 mensen dagelijks werd gevolgd. Ongeveer 50 mensen deden dit via Twitter, een 150-tal via de Facebookpagina van de bib en om een bij de 400 via de Facebookpagina of de blog van de schrijver zelf.

(JG)