Tweede Record Store Day doet vinylliefhebbers opnieuw likkebaarden

© (Foto SVV)
Redactie KW

Wereldwijd initiatief zet andermaal onafhankelijke platenwinkels in de kijker.

Zo ook in de Langestraat 74 in Brugge. Daar huist de platenwinkel annex bar en gezellige hang out-plek van de jeugdige zaakvoerders Jesse Gryson en Cédric Verstraete. Record Store Day stond aanvankelijk in april op de kalender, maar die datum werd omwille van Covid-19 geschrapt. In de plaats kwamen maar liefst drie data.

Heel wat (inter)nationale artiesten en bands ondersteunen dit indie-initiatief door die dag exclusieve en gelimiteerde goodies uit te brengen. Zo viel er op de eerste Belgische Record Store Day op zaterdag 20 juni jongstleden een ten inch te scoren van de Goose-klassieker ‘Synrise’. Ook dit weekend zijn er zeldzame releases van onder meer van Coolio (‘Gangsta’s Paradise (25th Anniversary – Remastered’), Fleetwood Mac (‘The Alternate Rumours’) en Ellie Goulding (‘Lights 10’). Voor een volledig overzicht dien je te surfen naar https://recordstoreday.com/SpecialReleases.

Record Store Day is een enigszins misleidende titel, want in verschillende platenwinkels – naast Cherry Picker Record Store onder meer ook Compact Center in Oostende – maakt men er een tweedaagse van. Het vindt over heel het land plaats. Een overzicht van de deelnemende winkels in onze provincie vind je hier: https://recordstoreday.be/stores.

De derde Record Store Day van 2020 staat gepland op zaterdag 24 oktober.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier