Opdracht 1: uithoudingsproef

(2.000 euro verdiend)

Het bruisende Mexico-City werd verlaten en de groep zocht 't zeetje op: de Golf van Mexico! Hopelijk hadden de vier resterende kandidaten die morgen een extra boterhammetje gegeten, want ze kregen een zware uithoudingsproef te verwerken!

Het is een constante eigenlijk: Baha speelt de Mol en Pieter is de Mol.

Eerst moesten twee proeven in duo worden getrotseerd (1 km kajakken: Pascale en Pieter en 12 km fietsen zonder zadel: Lloyd en Baha), daarna konden ze alle 4 gezamenlijk 7 km lopen door de duinen, binnen de 3 uur. Heel veel inzet gezien en er werd gefinishet binnen de voorziene tijd!

Opvallend: ik voelde eigenlijk plaatselijke schaamte om Pieter en Bahador op de quad te zien gekscheren, terwijl Pascale en Lloyd het beste van zichzelf gaven en grenzen verzetten. Het is een constante eigenlijk: Baha speelt de Mol en Pieter is de Mol. Dit duo is complementair! En Pascale en Lloyd maar afzien onder die loden Mexicaanse zon tijdens het sporten...

Opdracht 2: inschatten situaties

(3.000 euro verdiend)

Eén van de grappigste opdrachten van de reeks, het wordt duidelijk dat we het einde naderen! Na de zware krachtinspanning van de vorige dag komt de groep aan in een chique hotel.

Pascale krijgt aan de balie de taak om drie situaties in te schatten waar haar medekandidaten in terechtkomen (verborgen camera). Per goed ingeschatte situatie wordt 1.000 euro verdiend voor de pot!

1/ Lloyd zal in de sauna geconfronteerd worden met 2 Mexicanen die wel heel dichtbij in zijn buurt komen. Zal hij zich binnen 2 minuten verplaatsen of niet? Pascale denkt van wel!

2/ Baha luiert aan het zwembad en opeens wordt zijn ligbed ingenomen door plaatselijke badgasten. Grijpt hij in of niet? Pascale denkt terug van wel.

3/ Pieter vertoeft in de bar van het hotel en een plaatselijke schone flirt erop los en vraagt zelfs het telefoonnummer van onze man uit Assebroek. Zal Pieter zijn nummer geven? Pascale denkt van niet.

Ongelooflijk maar waar, iedere situatie wordt verkeerd ingeschat door de marine officier!

Maar dan komt Gilles met de verlossing: het was helemaal geen verborgen camera. De kandidaten moesten het omgekeerde doen van wat ze dachten hoe Pascale de situatie ging inschatten!

We hebben toch goed gelachen!

Opvallend: de Mol hield zich koest.

Opdracht 3: het geheim

(4.000 euro uit de pot)

Misschien wel de strafste opdracht van dit seizoen: de Mol had een spoor nagelaten in de Molboekjes van de laatste 4 resterende kandidaten. Dit geheim was enkel weggelegd voor de winnaar van 2 duels.

Lloyd koos Bahador om in duel te gaan voor een geheugenspelletje dat hij ook won. Lloyd was dus al zeker van het finaleticket.

Daarna was het de beurt aan Pascale en Pieter die een partijtje jenga speelden. Ieder nam op zijn beurt een blokje weg en na enkele tellen was het Pieter die het hele jenga-bouwwerk op de grond liet vallen. Pascale was dus zeker van haar finaal duel met Lloyd!

De finale ging dus tussen Lloyd en Pascale. De opdracht was simpel: wie het laatst zijn of haar kaars uitblaast, wint. Inzet: de volledige groepspot. Van de bijééngespaarde 28.165 euro verdween razendsnel geld, maar aangezien de inzet een geheim was wou in eerste instantie niemand buigen. Uiteindelijk was het Lloyd die na enige twijfeling instemde met de belofte van Pascale om haar te vertrouwen.

Ook al zei Lloyd: "Ik vertrouw niemand op dit moment", hij blies als eerste de kaars uit en Pascale won dus de proef. Uiteindelijk bleef er 24.565 euro in de pot en verloren ze bijna 4.000 euro. Het harde werk van de uithoudingsproef was volledig opgesoupeerd.

Pascale kreeg dus de mogelijkheid om de geheime informatie op de 4 molboekjes te bekijken. We hielden onze adem in... Op ieder boekje verscheen er een cijfer en het geheel vormde een telefoonnummer, dat een fluitend persoon aan de andere kant van de lijn bracht. Was dit het geheim? Ja dus, en Pascale leek er heel tevreden mee, want het bracht haar bevestiging van wat ze al eerder dacht! Ze had de Mol horen fluiten!

Kleine domper op de vreugde van Pascale was de terugtocht naar het hotel. Baha aan het stuur en zeker Pieter achterin konden het niet verkroppen dat Pascale niemand in vertrouwen nam na het horen van het geheim. Lloyd kreeg zoals beloofd tijdens het finale duel iets van info, maar Pascale liet niet het achterste van haar tong zien. De identiteit van haar Mol hield ze voor haar.

Opvallend: Bahador en Pieter verloren het eerste duel en vooral Pieter reageerde als door een wesp gestoken.

Op het einde volgt iedere aflevering de eliminatie en ook al voelde Pascale zich gesterkt met die extra info, toch werd ze geconfronteerd met het rode scherm! Het wordt volgende week een finale met 3 mannen, een duel Oost- tegen West-Vlaanderen... Spannend! Een historisch West-Vlaams Molseizoen zal worden afgesloten met een West-Vlaamse priester die als Mol wordt ontmaskerd en... hopelijk zet Lloyd zijn beste beentje voor tegen Bahador, zodat ook de winnaar uit onze provincie komt! Deze week nog krijgen jullie het totale overzicht van alle mollenacties van Pieter!

Mollengroetjes,

Marc

Lees hier het interview met Pascale.

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/