Twee weken ‘Op En Tent’ moet LeffingeLeuren doen vergeten

V.l.n.r. Johan Vynck, Charlotte Coudeville, Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen. © LC
Paul Bruneel

Er mag dan wel geen nazomerfestival LeffingeLeuren plaatsvinden op 11, 12 en 13 september in Leffinge, de muziekliefhebbers blijven er niet helemaal op hun honger zitten. Onder de noemer Op En Tent organiseert Muziekclub De Zwerver er samen met de Middelkerkse cultuurdienst, van 18 september tot en met 4 oktober 2020, een aantal concerten en voorstellingen in een grote tent op het Leffingeleurenplein.

De organisatoren krijgen de volle medewerking van het gemeentebestuur en hebben een programma uitgedokterd waarin zowel jong als oud zijn gading kan vinden. “Door het hele coronagebeuren kwamen de vele cultuur-, festival- en muziekliefhebbers niet aan hun trekken, maar ook de artiesten zelf moesten aan de zijkant blijven staan. Wat we nu organiseren, is echt wel een tegemoetkoming aan iedereen. De cultuur- en evenementensector kreeg het de laatste maanden enorm te verduren en wij willen met Op En Tent aantonen dat het wel degelijk mogelijk is om evenementen te organiseren op een coronaveilige manier. Alles zal worden georganiseerd met respect voor de geldende veiligheidsvoorschriften”, verzekert Lode Pauwels van Muziekclub De Zwerver.

Bekende namen

Het programma dat wordt aangeboden bestaat uit een combinatie van het programma van De Zwerver en dat van het cultuurseizoen van Middelkerke. Op het Leffingeleurenplein in de Ieperleedstraat wordt een grote tent neergepoot van 55 op 20 meter. “Aangezien het gaat om een hele grote tent en we de zeilen aan de zijkant kunnen openen, mogen we 400 mensen ontvangen om de optredens bij te wonen”, zegt Lode Pauwels die er samen met zijn kompanen in slaagde om heel wat bekende namen te strikken voor Op en Tent.

Onder meer Brihang, Stake, Admiral Freebee en Stef Kamil Carlens prijken op de affiche. “Wij zijn uiteraard heel tevreden dat we dit kunnen en mogen organiseren en op die manier een alternatief aanbieden voor het afgelaste LeffingeLeuren. Het zal uiteraard anders zijn dan wat de mensen gewoon zijn tijdens LeffingeLeuren, maar de livebeleving zal er alleszins zijn, niettegenstaande iedereen zal moeten blijven zitten. Wij gaan uit van het principe: ‘Niets doen, is erger dan een concert organiseren met extra regels'”, geeft Lode Pauwels mee.

Midwestcomedyfest

Dat er nood is aan dergelijke optredens is duidelijk: Het eerste weekend – van 18, 19 en 20 september – met onder meer Stake, Brihang en Admiral Freebee is al uitverkocht. Het optreden van Portland, dat gepland stond op 4 oktober, werd nu ook toegevoegd aan dat eerste weekend. Portland is te zien op 20 september.

Ook de feestelijke seizoenopener van Cultuurstek Middelkerke verhuist van De Branding naar de tent op het Leffingeleurenplein. Midwestcomedyfest is er op 25 september om 20 uur met als master of ceremony Maaike Cafmeyer en op 26 september is er Zoe Bizoe die humor en sensualiteit mixt tot een unieke cocktail.

Tickets alleen online

Voor de kinderen is er onder meer het Theater Tieret dat ‘De grote reis van meneer beer’ brengt op zondag 27 september om 14 uur. Het volledige programma is terug te vinden op www.dezwerver.be en www.cultuurstek.be. Enkel online zijn er tickets te verkrijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier