Twee podia en exotisch lekkers op LUXfestival in Rollegem

De organisatoren van het LUX Festival der Zintuigen met v.l.n.r. Bert Vanneste, Nathalie Wauthier, Ann D'Aubioul, Pepijn Vanneste, Arne Demyttenaere, Johannes Vandenbogaerde, Jelle Seynaeve en Henri Vanneste. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 1 juni vindt in de Rollegemkerkstraat van 14 uur tot 2 uur ‘s nachts weer het gratis LUXfestival der zintuigen plaats met twee muziekpodia, een exotisch foodtruckplein en heel wat kinderanimatie.

Het idee voor het festival ontstond aan de schoolpoort van vbs Sint-Theresia in Rollegem. Op de tweede editie vorig jaar mocht het ‘Festival der Zintuigen’ al 4.000 bezoekers verwelkomen.

Kinderen kunnen op LUX buttons ontwerpen, strandbloemen maken en gekke kapsels, grime en glittertattoos krijgen. Ook een goochelaar, ballonplooier en springkastelen ontbreken niet. LUX De Bouwer is er ook. “Met dit project willen we kinderen aan het bouwen zetten en in contact laten komen met techniek. Een kleine bobcat (minigraver) en een zandcontainer zorgen voor de nodige bezigheden. Villa iMagina zorgt dat er met hout en hamers kan gewerkt worden. Dansschool Dursin laat jong en oud aan het dansen gaan, of het nu salsa of hiphop is.

The battle of coverbands

GaLUXie is de eigen ludieke indoor discobar en een workshop djembé kan gevolgd worden in het Bosselke. Lux zorgde er bovendien voor dat het speelpleintje dat vorig jaar in de stad stond, vanaf het LUXfestival tot het einde van de zomer in het centrum van Rollegem blijft staan.

Er zijn ook twee podia met Lee Anderson (de zoon van Raymond van het Groenewoud), Dries Van Haute, dj Booth, dj Walt, Gunther D., dj Kestified, Fragil, het Kortrijkse duo dj Remedy en Mc Bounty en Super Shake. “Deze laatste groep werd door de fans van het LUXfestival gekozen tijdens ‘the battle of coverbands’.

Voor het vullen van de innerlijke mens kozen de organisatoren voor een exotisch foodtruckplein met Afrikaans, Mexicaans of Thais eten maar ook voor een kroket, ijsje of chocolade. “We denken ook aan het klimaat”, aldus Arne Demyttenaere. “Daarom maken we gebruik van herbruikbare bekers die ter plaatse afgewassen worden.”

Vzw Boven De Wolken

Het goede doel dat een deel van de opbrengst van het festival zal krijgen, is vzw Boven De Wolken. Deze vzw bezorgt aan ouders van sterrenkindjes gratis een blijvende herinnering aan hun sterrenkindje. Het LUX festival vindt plaats op zaterdag 1 juni van 14 tot 2 uur op en rond Rollegemplaats. Er is een ruime fietsparking en auto’s kunnen parkeren in de Weimeerslaan of de Molenkouter. (EDB)

Info: www.luxfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier