Twee Bruggelingen wagen hun kans in The Voice van Vlaanderen

Charline D'Hoore. (foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

“Mijn gitaar gaat overal mee”

Wie Charline D’hoore (22) uit Moerbrugge even googelt, botst op een wondermooie versie van de evergreen ‘Jolene’. Maar ook voor Dua Lipa trekt de Oostkampse haar neus niet op. “Ik heb het wel voor de popdiva’s”, zegt ze aan de telefoon. “En voor van die leuke, catchy melodietjes met een aanstekelijke hook. Zelf heb ik een wat hese stem met een breed bereik. Een herkenbare stem ook wel.”

Charline speelt sax en piano, maar haar geheime wapen voor The Voice is haar gitaar. “Die gaat overal met mij mee, want ik zing ook dag in dag uit. En ik schrijf mijn eigen nummers: misschien opent dat straks wel deuren? Hoe goed iemand ook mag klinken in de studio, voor mij draait het allemaal rond een goede live performance. Luka wist mij in The Voice bijvoorbeeld echt te raken”, zegt ze. Charline haar favoriete coach uit The Voice is Bart Peeters. “Bartje stond vroeger altijd op repeat in de auto, want ons hele gezin is nogal muzikaal. En ik ben net zoals Bart Peeters ook iemand die altijd het positieve ziet in mensen.” Charline is thuis de jongste van zes; ze heeft nog twee broers en drie zussen, waaronder ook een tweelingzus. “We zouden een symfonisch orkest kunnen beginnen”, lacht ze, “al ben ikzelf misschien nog net iets muzikaler dan de anderen.” Charline studeert geneeskunde aan de Leuvense universiteit. “Dat is hard werken, zeker nu in combinatie met The Voice. Maar muziek is echt mijn passie, en ik wou zo graag eens op dat podium staan. Het was echt een zalige ervaring.”

“Countrymicrobe van papa”

Luna Rufo Molero (17), uit Sint-Michiels, is vrijdagavond samen met haar vader Manuel te zien in de tweede blind auditions van The Voice van Vlaanderen. “We stonden dan misschien niet samen op één podium, papa en ik hebben ons The Voice-avontuur wel samen beleefd”, vertelt ze. Luna zingt al zes jaar bij het Fiorettikoor in Brugge, en volgt ook musical. “Ik vind de combinatie leuk, maar het zingen springt er toch uit. Door veel op een podium te staan, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en nu ga ik er dus voor. Mijn vriendin had mij ingeschreven zonder dat ik het wist.” Haar smaken liggen uiteen. “Ik hoor graag van die typische Adele-ballads, maar ook nummers met iets meer pit. Van papa erfde ik de countrymicrobe. Dat lag thuis altijd op.”

Van de vorige edities van The Voice is Luna vooral onder de indruk van Luka Cruysberghs, ondertussen de nieuwe zangeres van Hooverphonic. “The Voice is echt zo’n once in a lifetime-kans. Toen ik dan zelf op het podium stond voor de blind auditions, had ik echt zo’n wauw-moment”, klinkt het. Luna koos voor een nummer van Cam; een Amerikaanse countryzangeres. “Zelf heb ik een iets hesere stem, die veel mensen wel speciaal vinden”, zegt ze. “Maar Cam is vooral een keuze geweest waar ik mijn emoties in kwijt kon. Ik ben voor de blind auditions dus nog in mijn comfortzone gebleven.” Luna zit op school in het KTA. “Veel van mijn vriendinnen daar wisten niet eens dat ik goed genoeg kon zingen voor The Voice”, lacht ze. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier