Turkse human beatboxer revelatie van tweede Brugse Klinkende Kroegen-avond

Redactie KW

Ook gisteren vonden drie gratis concertavonden plaats in het kader van Klinkende Kroegen. In de tuin van Brugges oudste café Vlissinghe speelde Basement ten dans. Het binnenplein van Brouwerij Bourgogne des Flandres bleek enkele maten te klein voor het concert van Filip Bollaert, Eric Melaerts, Claudia Decaluwe en Patsy Verfaillie.

De meest bijzondere locatie van de avond was evenwel de met veel groen overwoekerde binnentuin van het Rode Kruis Opvangcentrum Brugge of open asielcentrum, gelegen aan de Vlamingstraat 55. Naast een optreden van The Walid Collection etaleerde Serd Faki Alici er zijn kunstje. Ter plaatse gaf de Gentenaar met Turkse afkomst een nieuwe dimensie aan het fenomeen human beatboxen.

Bij het human beatboxen imiteert iemand met zijn of haar stem en microfoon een drumcomputer na. Het is een techniek die vooral in de hiphop ingeburgerd is geraakt. In zijn set mixte Serdi Faki Alici nummers van Snoop Dogg en Michael Jackson aan elkaar en kwam op die manier op een louter op keelklanken gebaseerde mash-up uit. Een bijzondere prestatie, want Serdi Faki Alici human beatboxte ook grensoverschrijdend en stak zowel techno van de jaren ’90 als ‘Seven Nation Nation’ van The White Stripes in zijn set. Het talrijk opgekomen publiek bedacht hem onmiddellijk na zijn performance op een luid applaus.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier