Tunnel naar de Warmste Week opgefleurd met kleurrijke street art

We zien van links naar rechts schepen van Cultuur Axel Ronse, Bert Dusselier (JC Tranzit), kunstenaar Larsen Bervoets, Junes Bazouz (Treepack), Bart Nauwynck (coördinator JC Tranzit), Anke Seynaeve (kabinet schepen Ronse) en schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Stad Kortrijk liet de Leuvense kunstorganisatie Treepack de tunnel naar Kortrijk Weide opfleuren met street art. “Dat is nog maar een begin. We investeren deze legislatuur voor 380.000 euro in kunst in publieke ruimtes”, aldus schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).

Voor kunst in de publieke ruimtes op Kortrijk Weide wordt 50.000 euro uitgetrokken. Het eerste luik is de fietstunnel die aangepakt werd met kleurrijke street art. De uitvoerder is Treepack, een organisatie uit Leuven die werkt met verschillende professionele talenten. Het ontwerp van het kunstwerk van de fietstunnel is van Antwerps kunstenaar Larsen Bervoets die vooral op muren, canvas en panelen werkt, maar die ook vertrouwd is met andere kunstvormen.

Het eerste luik werd klaargestoomd tegen de start van De Warmste Week. De tunnel is immers de enige inkom naar het Nelson Mandelaplein en Kortrijk Weide. Vanaf het voorjaar van 2020 een vervolg met een 3D-vloerschildering op de oprijlaan richting Depart en ook de pilaren en muren van het viaduct onder de ringbrug aan het Nelson Mandelapark krijgen een Street Art kunstwerk.

Tijdens het participatietraject Street Art Kortrijk Weide krijgen lokale artiesten de kans om mee te werken aan schilderwerken. Minstens twee vrijwilligers uit lokale organisaties worden bij één gevorderde street artist betrokken. Er zijn samenwerkingen met onder meer De Stroate, ArtKor en Lost Flammos Crew.