Triënnale lokt 372.500 bezoekers naar Brugge

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Zondag was de slotdag van de Triënnale Brugge 2018. Het hedendaagse kunst- en architectuurparcours lokte 372.500 mensen naar Brugge. Dat zijn gemiddeld 2.760 bezoekers per dag.

De afgelopen vier maanden hebben duizenden Bruggelingen en bezoekers kunnen genieten van de installaties op en rond het water en de tentoonstellingen in de Poortersloge en de kerk van het Grootseminarie. Van mei tot augustus bezochten zo’n 3 miljoen mensen de stad die allen een graantje hebben kunnen meepikken van Triënnale Brugge 2018. De bezoekerscijfers van september zijn nog niet beschikbaar.

Daarnaast vonden er tellingen plaats of vijf locaties in de binnenstad, waarbij de Minne Floating School (NLÉ) op het zuidelijke puntje van de route de kroon spant met piekdagen van wel 3.053 bezoekers en een gemiddelde van 1.105 bezoekers per dag. Met 372.576 getelde bezoeken en een gemiddelde van 2.760 Triënnale-bezoeken per dag, hebben we slechts een impressie van het aantal mensen die Triënnale Brugge tijdens de openingsuren hebben bezocht.

(TV-foto Visitbruges)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier