Trentemøller en Woven Hand eerste toppers voor Leffingeleuren 2014

© Frederic Vansteenkiste
Redactie KW

Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van het festivalseizoen, heeft zijn eerste namen bekendgemaakt.


Trentemøller wordt een van de headliners. Het vijfkoppig collectief rond producer Anders Trentemøller is een van de best bekende exportproducten van Denemarken. De groep staat steeds garant voor een breed palet van muzieksoorten in combinatie met een visueel spektakel. Een andere internationale headliner is Woven Hand. De Amerikaanse band is het geesteskind van David Eugene Edwards van Sixteen Horspower.

Ook Het Zesde Metaal en Mauro Pawlowski

Met Woods en The Delta Saints uit de Verenigde Staten en Bombino uit Nederland staan er nog drie internationale bands op de affiche. Vanuit eigen land verzekerden Het Zesde Metaal, Trashcan Blues Collective en Mauro Pawlowski hun komst. Die laatste treedt aan met Gruppo Di Pawlowski, een duivels verbond tussen Pawlowski, Elko Blijweert (Dead Man Ray, Kiss my Jazz) en Pascal Deweze (Sukilove), dat zonet een eerste plaat “Neutral Village Massacre” uitbracht.

Tickets zijn enkel online verkrijgbaar. Er is een voordelige Early Bird-actie voor wie tickets koopt vóór de start van de reguliere verkoop vanaf 16 juli. Het festival vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 september.

(BELGA)