De ontwikkeling van de Trax-site gebeurde in twee fases waarbij eerst enkele kleinere zalen afgewerkt werden gevolgd door nu de polyvalente zaal. Tussendoor werden ook de omgevingswerken, met bijhorend skatepark, afgewerkt.

Het project kwam er nadat in 2010 vanuit tal van (jeugd)verenigingen de vraag kwam voor een plaats waar fuiven en concerten georganiseerd konden worden. Het was de periode dat fuifzalen zoals De Centrale Galerij verdwenen. Verschillende pistes werden onderzocht, maar uiteindelijk viel het oog op de GLS-site die toen aan het verkommeren was. Centraal gelegen én goed bereikbaar.

Het was drummen om mee op de foto te mogen bij de officiële opening. © STEFAAN BEEL

De bestaande luifel werd behouden, voor de rest onderging de site een hele metamorfose. Wie nu naar de Trax-site gaat zal grote ogen trekken. Dat bleek vrijdagavond al bij de officiële opening. "Ik ben content", liet burgemeester Kris Declercq weten. "Het is een project waar jong en oud terecht kan, een plaats van ontmoeting waar lokaal talent en gevestigde waarden een podium zullen krijgen."

Het hele weekend krijgen de inwoners van Roeselare de kans om de site te ontdekken. Vrijdagavond waren er verschillende optredens van lokale helden. Vanavond is het hoogtepunt met optredens van Hooverphonic, SX en de Roeselare Allstars. Dat concert was helaas in een mum van tijd uitverkocht.

Wie er niet bij kon zijn, kan zondag nog op de site terecht voor optredens van lokale koren, harmonieën en een spellennamiddag.

(TD)