Topcast in Oostende voor opnames nieuwste film Rutger Denaet

Onder andere Johny Voners behoort tot de cast. © (Foto JR)
Redactie KW

De Oostendse jonge regisseur, Rutger Denaet (21), bewees in het verleden al dat hij heel wat in zijn mars heeft. Met zijn eerste kortfilm ‘Anders” ging hij in 2017 in première op het Filmfestival Oostende. Ook zijn tweede kortfilm: ‘Het Glazen Plafond’ was een schot in de roos. Inmiddels is hij aan zijn derde kortfilm in zijn regie bezig.

De cast bestaat uit topacteurs als Johny Voners, Camilia Blereau, Wouter Hendrickx, Peter Gorissen, Loes Van den Heuvel, Door Van Boeckel, Lander Smekens en Elke Van Mello. Vrijdag gingen de eerste opnames van start in Oostende, ook zaterdag worden nog opnames gemaakt.

“De film vertelt het fictioneel verhaal van de gepensioneerde boswachter André, vertolkt door Johny Voners, die samen met zijn demente vrouw naar de kust trekt om daar hun ‘laatste dagen’ door te brengen. Maar niets is wat het lijkt, wanneer twee criminelen hun trip naar zee verstoren. Ze denken dat ze geld moeten innen van André en zo gaat de bal aan het rollen”, vertelt Rutger.

Het verhaal ontstond bij Elias Smekens, bekend van NRJ radio en vroeger nog te horen op Radio Donna, MNM en Qmusic. Via een oproep op de radio kwamen Rutger en Elias met elkaar in contact. “Ik had een verhaal geschreven, gebaseerd op een liedje uit mijn album. Ik ben ook muzikant en ben bezig aan een album. Een van de liedjes op het album heb ik uitgewerkt tot een kortfilm. Ik wou het verhaal verfilmd zien. Ik vertelde dat op de radio dat ik daar mee bezig was en Rutger reageerde daar op en zo ging de bal aan het rollen”, vertelt Elias.

Het tweetal zou de kortfilm graag in première zien gaan op Filmfestival Oostende 2019.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier