Toneelvereniging Wilt van Gheeste is aan tiende productie toe

Het zijn drukke weken voor de acteurs en actrices van Wilt van Gheeste. De repetities voor (H)Allo-(H)Allo zijn volop bezig. © foto Coghe

Toneelvereniging Wilt van Gheeste bestaat tien jaar en speelt in november haar tiende eigen productie op de planken in de Balluchon. “We vieren deze mijlpaal met de toneelversie van de bekende televisieserie ‘Allo ‘Allo!, maar dan in onze eigen versie (H)Allo-(H)Allo. Gegarandeerd hilarisch toneel dus voor onze tiende verjaardag”, aldus voorzitter Tom Pollentier.

De regie van deze nieuwe productie is opnieuw in de goeie handen van Elise de Gend. “Het café van René en Edith fungeert als decor voor het klungelige Franse verzet, als lustoord van de Duitse bezetter en als ontmoetingsplaats van de geheime affaires van René. Alle personages van de gelijknamige televisieserie werden vakkundig door de auteurs Jeremy Lloyd en David Croft in dit avondvullend toneelstuk verwerkt met als rode draad: Waar is toch dat schilderij van de gevallen Madonna met de Big Boobies?“, doet voorzitter Tom Pollentier beknopt het verhaal uit de doeken.

Geen zuivere imitatie

“De liefhebbers van ‘Allo ‘Allo! zullen heel wat zaken herkennen. Toch is onze vertolking een eigen interpretatie van het televisieformat. Wie wil weten hoe de Koekelaarse versie van Rene, Edith,

Mimi, Yvette eruitziet, zal naar (H)Allo-(H)Allo moeten komen kijken. Uiteraard hebben we ook voor een Koekelaarse versie gezorgd van de typetjes Crabtree, Alfonso, Gruber en nog zoveel anderen. Maar ook diegene die de serie niet kennen, zullen ten volle kunnen genieten, want de voorstelling staat volledig op zichzelf.”

Voor deze tiende eigen toneelproductie speelt Wilt van Gheeste met een uitzonderlijke grote cast. Spelen mee: Jelle Plyson, Christine Decraemer, An Pleysier, Dorine Deprez, Geert Plyson, Hilde Soenen, Jolien Lootens, Luc Schacht, Marleen Vanhove, Tom Pollentier, Maxime Massureel, Nadine Vandromme, Pascal Lievens, Silke Deceur en Thalita Kerckenaere. “Ook worden we voor het eerst versterkt door twee leden van onze jongerenwerking Jong Wilt, namelijk Femke Depoorter en Freek Pollentier”, voegt Tom Pollentier toe.

De voorstellingen, die telkens op het podium van de Balluchon worden gespeeld, hebben plaats op zaterdag 9 november om 20 uur, zondag 10 november om 15 uur, woensdag 13 november om 20 uur, vrijdag 15 november om 20 uur en zaterdag 16 november om 20 uur.

Tickets te koop

De kaartenverkoop start op maandag 23 september. “Tickets zijn bij voorkeur te koop via de website www.ticketwinkel.be, maar kunnen ook besteld worden op het nummer 0486 37 90 47. Nu zaterdag 21 september organiseren we een voorverkoop in de Brouwerij. Tickets zijn te koop tussen 10 en 11 uur”, besluit de voorzitter.

www.wiltvangheeste.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier