Toneelkring Kunst en Broedermin uit Staden huurt een echtgenoot

Zittend van links naar rechts : Lies Pinket, Lena Maekelberg , Marc Vanclooster, Martine Vanoplynus en Frieda Bol. Staand van links naar rechts : Mario Snaet, Germin Platteeuw, Lorenzo Hovaere, Marijke Vancoillie. Ontbreekt op de foto Vincent Dewaele
Redactie KW

Toneelkring Kunst en Broedermin plant in het Swok vijf voorstellingen van de komedie ‘Echtgenoot te Huur’. Zakenman Dirk die in geldnood zit, ligt aan de basis van tal van intriges… Erna Hollevoet neemt de regie op zich.

“In het stuk staat zakenman Dirk centraal”, vertelt woordvoerder Mario Snaet. “Zijn zaak die hij samen met zijn compagnon Simon runt, staat op de rand van het faillissement. Hij zoekt naar geld en een oplossing voor zijn problemen. Dirk heeft een neef die er warmpjes inzit en wil op hem een beroep doen om zijn financiële problemen op te lossen. Dirk maakt zijn neef wijs dat zijn dochter nog maar net met een slimme zakenman getrouwd is die ook uitbreidingsplannen met het bedrijf heeft. De neef wil Dirk het geld wel geven, maar wil eerst kennismaken met de echtgenoot van Dirks dochter.”

Taart

“Dat blijkt evenwel een probleem, want de dochter is helemaal niet getrouwd. Dirk moet dus op zoek naar een echtgenoot voor zijn dochter. Als blijkt dat de neef van Dirk ook nog eens een bazige vrouw heeft en als de opdringerige zus van Dirk zich met de zaken gaat moeien, gaan de poppen helemaal aan het dansen.”

Kunst en Broedermin voert Echtgenoot te Huur op in een regie van Erna Hollevoet op in gemeenschapscentrum Het Swok in de Ooststraat 4a op zaterdagen 1 en 8 december om 20 uur, op zondag 2 en 9 december om 18 uur en op woensdag 5 december om 14.30 uur. Kaarten kosten 8 euro. Voor de voorstelling van woensdag 5 december dient 10 euro neergeteld te worden, maar je krijgt er dan wel koffie en taart bij geserveerd. Kaarten zijn te verkrijgen via www.kunstenbroedermin.be of via Antoon en Lena Willemyns-Maekelberg, 051 70 42 29. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier