Toneel in Moere brengt eind maart nieuwe komedie op de planken

We zien boven v.l.n.r.: Eddy Suys, Eric Vanhooren, Wim Verstraete, Johan Vuylsteke en Henk Vanhove. Onder v.l.n.r.: Christiane Vereecke, Fabienne Letten, Hannah Stael en Natasja Verfaillie. (foto MVS)
Redactie KW

De toneelvereniging T.I.M (Toneel in Moere) serveert de toneelliefhebber in maart haar nieuwste productie ‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen’.

“Het is een dolle komedie in drie bedrijven van Johan Deckers en dit in een regie van Eddy Suys. Wie erbij wil zijn, moet dringend kaarten aanschaffen, want onze voorstellingen zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht”, aldus speler Eric Vanhooren.

Succesformule behouden

Het is voor de toneelvereniging ondertussen al haar achtste theaterproductie. Het amateurgezelschap wijkt niet van af van zijn succesformule en brengt ook dit theaterseizoen een dolle komedie op de planken. “Waarom zouden we van ons vast stramien afwijken”, vraagt voorzitter Henk Vanhove zich af. “We hebben een trouw publiek dat jaarlijks uit de regio Gistel en het hinterland naar het ontmoetingscentrum komt afgezakt om te genieten van een leuk avondje toneel waarbij de lachspieren maar al te graag aan het werk gezet worden.”

Auteur Johan Deckers, sinds 1981 zelfstandig apotheker in Roeselare, had al vroeg de toneelmicrobe te pakken en was dan ook medestichter van Het Westkappels Amateur Theater in Knokke-Heist. Johan schreef zelf heel wat stukken, maar regisseerde en acteerde ook zelf bij het amateurgezelschap.

Gastrollen

Eddy Suys startte op 16-jarige leeftijd zijn carrière bij Koninklijke Toneelkring De Dijlezonen in Mechelen. “In de 39 jaar die hij vandaag actief is, heeft Eddy in ongeveer 85 producties meegespeeld en dit van de kust tot in Mechelen. Hoogtepunten in zijn spelerscarrière waren ‘Heroïne’ van Luc Deflo, ‘Stuur mij geen bloemen’ van Barash & Moore en ‘Pekel en haring’ van Ivo Maes. Daarbij was de regie niet zelden in handen van toppers als René Verreth en Jenny Tanghe. Tussen de theaterproducties in zaten ook regelmatig opdrachten zoals gastrolletjes in Thuis, Zone Stad, De Ridder, Marsman en De buurtpolitie”, aldus Eric Vanhooren.

Na het volgen van twee jaar durende opleiding in Gent startte de Middelkerkenaar met een nieuwe uitdaging als regisseur. Voor deze achtste productie kan het publiek voor de eerste maal genieten van de acteerprestaties van Natasja Verfaillie en Wim Verstraete.

De voorstellingen worden opgevoerd op zaterdag 21, zondag 22, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in het ontmoetingscentrum van Moere en starten stipt om 20 uur, met uitzondering van zondag 22 maart waar de voorstelling begint om 15 uur. Kaarten kosten 8 euro en kunnen besteld worden via www.toneelinmoere.be.

Meer info op 0497 69 55 51 ofinfo@toneelinmoere.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier