Joost Fonteyne was sinds 1988 actief in het Kortrijkse culturele landschap bij onder meer Limelight, Happy New Ears, Buda kunstencentrum, Festival van Vlaanderen Kortrijk en meest recent als directeur van Wilde Westen. Vanaf november wordt hij artistiek directeur van Klarafestival in Brussel.

Joost Fonteyne: "Ik ben mijn collega's, de organisaties en de stad Kortrijk dankbaar voor de uitbouw van vele mooie projecten. De tijd is rijp om mijn expertise in een nieuwe omgeving te delen. Maar ben trots op wat we in Kortrijk en meer in het bijzonder met Wilde Westen gerealiseerd hebben."

Tom Vangheluwe: "Wilde Westen gaat op hetzelfde elan verder en kiest er resoluut voor om zich verder als multigenre organisatie te profileren. Pop/rock gaan er hand in hand met klassiek en jazz en zoeken regelmatig verbinding. Behalve de zowat 100 concerten per jaar, blijven de vijf festivals (Festival Kortrijk, Sonic City, BOS!, Jazzcats en Klinkende Stad) belangrijke pijlers binnen de werking."

Joost Fonteyne was sinds 1988 actief in het Kortrijkse culturele landschap bij onder meer Limelight, Happy New Ears, Buda kunstencentrum, Festival van Vlaanderen Kortrijk en meest recent als directeur van Wilde Westen. Vanaf november wordt hij artistiek directeur van Klarafestival in Brussel.Joost Fonteyne: "Ik ben mijn collega's, de organisaties en de stad Kortrijk dankbaar voor de uitbouw van vele mooie projecten. De tijd is rijp om mijn expertise in een nieuwe omgeving te delen. Maar ben trots op wat we in Kortrijk en meer in het bijzonder met Wilde Westen gerealiseerd hebben."Tom Vangheluwe: "Wilde Westen gaat op hetzelfde elan verder en kiest er resoluut voor om zich verder als multigenre organisatie te profileren. Pop/rock gaan er hand in hand met klassiek en jazz en zoeken regelmatig verbinding. Behalve de zowat 100 concerten per jaar, blijven de vijf festivals (Festival Kortrijk, Sonic City, BOS!, Jazzcats en Klinkende Stad) belangrijke pijlers binnen de werking."