Aje moe kakkn, moe je kakkn'. Het is een universele wet waar ook klusjesman Rudi aan onderhevig is wanneer hij een defect wc-hokje wil herstellen. Als hij dan zelf ook nog hoogdringend moet, haalt Rudi de meest wanhopige en halsbrekende toeren uit om de pot te bereiken.

Zo'n weerspannig mobiel toilet met een kapot deurslot: erin geraken is één ding, er weer uit geraken een ander. Het gevolg is een opeenstapeling aan gênante wc-perikelen en van de pot gerukte toestanden. De rol wc-papier die er ongevraagd vanonder muist, het gevecht met het opspuitende water, het geploeter in de stront en de pijnlijke uitschuivers: niets blijft Rudi bespaard. Hij komt letterlijk en figuurlijk tot aan zijn nek in de pot en in de stront te zitten.

Toeren in het buitenland

Rudi en 'Shit happens' staan garant voor circustheater en clownerie van de bovenste plank, dat van begin tot einde weet te boeien. 'Shit, het is al gedaan'moet na een fel gesmaakt halfuurtje slapstick zowat de meest voorkomende gedachte geweest zijn onder de aanwezigen bij de première.

"Nu pas, na twee jaar uitproberen, is de voorstelling volledig afgewerkt en kan ik ook mijn stunts uithalen op, in en rond een verbeterde versie van het wc-decor", aldus Michiel. " Na de winterstop trek ik opnieuw op tournee en hoop ik ook optredens in het buitenland te versieren. Ik toerde deze zomer al zes dagen in Duitsland en dat smaakt naar meer."

Circusschool

Menenaar Michiel Coine woont sinds twee jaar in Brugge, waar hij docent is aan de circusschool Woesh. Voor de première van 'Shit happens' keerde hij terug naar zijn thuisstad Menen en naar de basisschool VLAM, waar hij tien jaar lang school liep. Theater werd hem thuis met de paplepel ingegeven. "Mijn moeder Ann Catry geeft hier in de VLAM les aan de anderstalige nieuwkomers", vertelt Michiel. "Samen met haar en met mijn vader Peter Coine acteer ik dit seizoen in het toneelstuk 'Minor Swing' van toneelgroep Cie Tabloo. (CB)

Aje moe kakkn, moe je kakkn'. Het is een universele wet waar ook klusjesman Rudi aan onderhevig is wanneer hij een defect wc-hokje wil herstellen. Als hij dan zelf ook nog hoogdringend moet, haalt Rudi de meest wanhopige en halsbrekende toeren uit om de pot te bereiken.Zo'n weerspannig mobiel toilet met een kapot deurslot: erin geraken is één ding, er weer uit geraken een ander. Het gevolg is een opeenstapeling aan gênante wc-perikelen en van de pot gerukte toestanden. De rol wc-papier die er ongevraagd vanonder muist, het gevecht met het opspuitende water, het geploeter in de stront en de pijnlijke uitschuivers: niets blijft Rudi bespaard. Hij komt letterlijk en figuurlijk tot aan zijn nek in de pot en in de stront te zitten.Rudi en 'Shit happens' staan garant voor circustheater en clownerie van de bovenste plank, dat van begin tot einde weet te boeien. 'Shit, het is al gedaan'moet na een fel gesmaakt halfuurtje slapstick zowat de meest voorkomende gedachte geweest zijn onder de aanwezigen bij de première."Nu pas, na twee jaar uitproberen, is de voorstelling volledig afgewerkt en kan ik ook mijn stunts uithalen op, in en rond een verbeterde versie van het wc-decor", aldus Michiel. " Na de winterstop trek ik opnieuw op tournee en hoop ik ook optredens in het buitenland te versieren. Ik toerde deze zomer al zes dagen in Duitsland en dat smaakt naar meer."Menenaar Michiel Coine woont sinds twee jaar in Brugge, waar hij docent is aan de circusschool Woesh. Voor de première van 'Shit happens' keerde hij terug naar zijn thuisstad Menen en naar de basisschool VLAM, waar hij tien jaar lang school liep. Theater werd hem thuis met de paplepel ingegeven. "Mijn moeder Ann Catry geeft hier in de VLAM les aan de anderstalige nieuwkomers", vertelt Michiel. "Samen met haar en met mijn vader Peter Coine acteer ik dit seizoen in het toneelstuk 'Minor Swing' van toneelgroep Cie Tabloo. (CB)