Toerisme Vlaanderen lanceert Sacred Books-Secret Libraries in Brugge

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Met het project Sacred Books – Secret Libraries lanceert Toerisme Vlaanderen een hefboomproject rond twee bewoonde kloosters in Brugge. Toeristen die stilte, authenticiteit en boeken koesteren, zullen over precies één jaar terecht kunnen in het Engels Klooster en het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten in Brugge.

Het gaat om een project van de Brugse Doenja Van Belleghem: een pioniersproject dat een voortrekkersrol opneemt in het debat over de omgang met religieus erfgoed.

“Sacred Books – Secret Libraries neemt de verantwoordelijkheid op om religieuze sites op een doordachte wijze te herwaarderen en te gebruiken, met respect voor hun eigenheid, hun betekenis en hun waarde. En dit steeds in nauwe samenspraak met de religieuzen”, legt Doenja Van Belleghem uit.

Concreet zullen vanaf 20 februari 2020 toeristen kunnen deelnemen aan geleide bezoeken in deze twee Brugse kloosters: drie per dag, vier dagen per week. Gidsen zullen de bezoekers leiden naar verborgen plekken waar stilte en schoonheid overheersen. Boeken en de kloosterbib vormen de rode draad in het parcours, maar er kan ook kennis gemaakt worden met de religieuze gemeenschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier