Tien jongere acteurs in ‘Vergeten Straat’, Zwevegems Teater begint aan 59ste speelseizoen

De acteurs kunnen aan de slag in een mooi vormgegeven decor. © GJZ
Redactie KW

Bij het Zwevegems Teater ging vrijdag het 59ste speelseizoen van start. Met ‘Vergeten Straat’ bewijzen tien jongere acteurs dat het toneelgezelschap nog een mooie toekomst tegemoet gaat.

Vorige vrijdag ging het nieuwe speelseizoen bij het Zwevegems Teater van start. Meteen al het 59ste. Dit keer beginnen ze met ‘Vergeten Straat’, een tragedie van Louis Paul Boon die bewerkt werd door Koen Haagdorens. Debbie Crommelinck tekent voor de regie. “Het verhaal gaat over de bewoners van een straat die ineens, uit vergetelheid misschien, door de aanleg van de noord-zuidverbinding van de rest van de wereld wordt afgesloten. De bewoners beslissen van de nood een deugd te maken en ontwikkelen met vallen en opstaan een vrij, anarchistisch samenlevingsmodel, wars van alle regels”, legt ze kort uit. We leren al deze kleurrijke figuren kennen door het oog van Rosa, gespeeld door Camille Dubois, een jonge vrouw die er opgroeide.

Tien acteurs

Op de planken staan tien acteurs. Naast Camille zien we Sibelijn Courtens, Bruno De Clercq, Sylvia Delabie, Silke Delatter, Manon Hiltrop, Judith Remmerie, Stoffel Van Boecxksel, Simon Vancraeynest en Lien Vandenbroecke, schitteren. Ze bewijzen meteen dat de verjonging bij het Zwevegems Teater zich doorzet en dat er aan kwaliteit niet moest ingeboet worden. Men kan met een gerust hart het 60-jarig jubileum van de vereniging volgend jaar tegemoetzien.

Ze spelen in een groots decor, waarvoor de decorbouwers een pluim verdienen. ‘Vergeten Straat’ is nog in het theatercentrum te zien op vrijdag 22, zaterdag 23, dinsdag 26, woensdag 27 en vrijdag 29 november, telkens om 20 uur. Even polsen of er nog een plaatsje beschikbaar is kan via reservering@zwevegemsteater.be of telefonisch op 0471 17 77 15. Dit kan elke werkdag van 10 tot 12 en van 16 tot 19 uur. Op zaterdag enkel in de voormiddag van 10 tot 12 uur. (Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier