Tieltse oppositie eist compensatie voor ingetrokken jeugdsubsidie Melkrock en Pro Musica

© WME
Redactie KW

SP.A kan leven met de scherper gestelde definitie van ‘jeugdwerk’, maar wil dat het stadsbestuur behalve Pro Musica ook Melkrock compenseert voor de verminderde steun.

“Melkrock is een muziekfestival met een regionale uitstraling, maar is – behalve de 1.000 euro jeugdsubsidie van de stad – ook al zijn provinciale toelage kwijtgespeeld”, aldus Simon Bekaert (SP.A). “Zolang Melkrock kan plaatsvinden bij goed weer redden ze zich wel, maar wat als ze eens met een verregende editie te maken krijgen?”

“Nog níét gecontacteerd”

Jeugdschepen Pascale Baert (Iedereen Tielt) heeft oren naar die verzuchtingen. “We hebben de organisatoren al vier keer gecontacteerd, maar kregen nog geen enkel antwoord.” Bij de vzw Heelal, de vereniging achter Melkrock, betwisten ze die uitleg. Daar zeggen ze op geen enkele manier benaderd te zijn geweest door iemand van het schepencollege.

Ook Pro Musica ziet met het nieuwe reglement een jaarlijkse subsidie van 2.500 euro in rook opgaan, maar daar gaf het stadsbestuur al te kennen dat er zowel dit als volgend jaar nog een compensatie komt.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier