Tieltse cultuurliefhebbers smullen van opening Pop-up Gildhof

De opening was een groot succes. © GF
Redactie KW

Zondagmiddag kon iedereen die dat wenste het nieuwe Pop-up Gildhof langs de Deinsesteenweg gaan bekijken. Stad Tielt bood een glas aan en allerlei verenigingen en groepen verzorgden korte voorstellingen en optredens. Veel Tieltenaars gingen op de uitnodiging in.

Vanaf 14 uur zette de tijdelijke schouwburg de deuren open voor een eerste kennismaking met het publiek. Dansschool Euterpe, de afgestudeerden van de jazzafdeling van de muziekacademie en ‘me and the sweet gum three’ waren enkele groepen die alvast niet op de afspraak ontbraken. Korte setjes en optredens zorgden voor een aangename opeenvolging van creatieve momenten.

De namiddag was een succes en een pak nieuwsgierigen kwamen alvast een kijkje nemen. Die leken in de eerste plaats aangenaam verrast door het resultaat.

Het ombouwen van Loods Houtteman tot een volwaardige schouwburg had wat voeten in de aarde. Logistiek was het waarborgen van de nodige faciliteiten geen evidentie. “We hebben de voorbij week stroomgroepen voorzien en voor verwarming, elektriciteit, sanitair en drinkbaar water gezorgd”, legt Rik Demoen, directeur van het CC Gildhof uit. “Foyer De Scene is mee verhuisd en nadien is op een oppervlakte van een derde van de loods door middel van een ‘black box’ een volwaardige middelgrote theaterzaal gebouwd.”

Het bewuste ‘black box’-theater biedt technisch dezelfde mogelijkheden als een vaste schouwburg. De zitcapaciteit bedraagt 500 toeschouwers. Het culturele aanbod in Tielt lijkt dit voorjaar gewaarborgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier