Theaterwandelingen in Westouter meteen uitverkocht

© EF
Redactie KW

Opendoek, de koepel van amateurtheater heeft met theaterwandelingen een alternatief aangeboden voor het geplande driedaags theaterfestival Spots op West in Heuvelland. Dit alternatief heet Toch(t)Theater en bestaat uit twee wandelingen ‘Cour’ en ‘Jardin’. Alle wandelingen van dit weekend zijn ondertussen uitverkocht.

“Het zijn wandelingen waarbij de deelnemers vier stukjes van vijftien minuten theater te zien krijgen,” aldus Joke Quaghebeur, directeur van Opendoek. “We zijn ontzettend blij dat vervangprogramma scoort bij de theaterliefhebbers. Er is in deze coronatijden duidelijk nood aan cultuur.”

Op zaterdag en zondag worden telkens 300 theaterliefhebbers toegelaten die in groepjes van 60 personen starten aan het dorpsonthaalpunt van Westouter. “We geven de mensen een goodie bag met daarin een tweetal versnaperingen en een flesje water.” De spiegeltent, de voorbije jaren het uithangbord geworden van het theaterfestival, werd dit jaar niet opgetrokken. “We voorzien zelf ook geen uitbating van een drank-en eetstand. We laten de deelnemers vrij om achteraf een terrasje te doen bij de lokale horecazaken.” (MD)

Op het programma staat ondermeer een inkijk in het leven van een monnik, een monoloog vertolkt door Westouternaar Jos Vandemaele en dit in de kerk van Westouter. Ook Toneel Watou Westhoek neemt deel net als Vera Lambrechts die De zwerver, de meid en de prins brengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier