Theaterwandeling ‘De Totetrekker van Poperinge’: nog slechts 200 van de 1.500 tickets beschikbaar

© MD
Redactie KW

De ticketverkoop voor de nieuwe theaterwandeling ‘De Totetrekker van Poperinge’ verloopt vlot. Cultuurbeleidscoördinator Matthias Breyne: “Vijf van de tien vertoningen zijn uitverkocht, de teller staat op iets meer dan 1.300 (op een totaal van 1.500). Voor de volgende vertoningen zijn nu nog tickets te verkrijgen: zondag 18 augustus om 17 uur, zondag 18 augustus om 20 uur, zaterdag 24 augustus om 17 uur, en zaterdag 24 augustus om 20 uur.”

Na een vijftal erg succesvolle theaterwandelingen in de dorpen, heeft er nu voor het eerst een plaats in het stadscentrum. Er worden acht locaties aangedaan: het stadspark, kapsalon Clabau, werf The Corner, het st.-Michielscomplex, het Marktplein, het stadhuis, café Modern en de ‘apotheose’ voor alle groepen samen heeft plaats in de Bertinuskerk.

Een werkgroep met Matthias Breyne, Wim en Kobe Chielens, Dries Vanrobaeys en Chris Vandenberghe werkte het geheel uit. Nieuw is dat er mogelijkheid is om het avondje theater te combineren met een lunch voor- of achteraf.

Op pad met Jean-Marie

De theaterwandeling vertelt het fictieve verhaal van ene bouwaannemer Jean-Marie, die in Poperinge blijkbaar een heel kwalijke reputatie had. Er werken 45 acteurs en twee koren mee, die professionele ondersteuning krijgen. De gidsen zijn vijf ‘commeren’, die de groepen op sleeptouw nemen.

Cultuurfunctionaris Jessy Clinckemaillie: “De theaterwandelingen van een kleine drie uur ontstonden uit een samenwerking van de Stad Poperinge met bijna alle Poperingse toneelverenigingen en met de steun van Opendoek. Tien verschillende schrijvers en regisseurs, meer dan dertig acteurs en tientallen vrijwilligers werken mee achter de schermen. De finale heeft voor alle deelnemers plaats in de Bertinuskerk, en dat is iets heel speciaals.”

Deze keer houden we geen rekening met de geschiedenis van de stad. Bijna alles speelt zich in de huidige tijd af. Uitzonderlijk dit jaar is de keuze voor een origineel fictief verhaal. Wie is Jean-Marie? Wat heeft hij gedaan? Waarom heeft hij zo’n kwalijke reputatie? Waarom heeft hij zijn hele leven ‘toten getrokken’? De organistoren kozen er bovendien voor om te werken met verschillende theatervormen. De acteurs en regisseurs gaan de uitdaging aan met onder andere musical, stomme film en slapstick. Deelnemers kunnen zich verwachten aan een uniek spektakel“, vertelt Matthias Breyne.

1.500 tickets

De theaterwandelingen starten in het stadspark. Tijdens elke voorstelling gaan vijf groepen van dertig deelnemers op wandel door het centrum van Poperinge. In totaal kunnen 1.500 mensen de theaterwandelingen bijwonen.

Cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V): “Nieuw dit jaar is dat men samen met de wandeling kan genieten van een heerlijke maaltijd in Poperinge. Wie kiest voor deze formule, heeft keuze uit negen restaurants, die een theaterwandelingenmenu aanbieden vóór de avondvoorstelling of na de voorstelling van 17 uur.”

De schrijvers van de scènes zijn Marieke Breyne, Kobe en Wim Chielens, Roland Delannoy, Jeroen Logghe, Lize Pede, Geert Vanrobaeys en Bart Wemaere.

Regisseurs zijn Marieke Breyne, Kobe Chielens, Eddy Huys, Jeroen Logghe, Lize Pede, Dries Vanrobaeys en Geert Vanrobaeys.

De deelnemende restaurants zijn Flou’s, Hartig, Hotel Amfora, De Leene, La Poupée, Oud Vlaenderen, Pegasus, Poort Punt Komma en Romanhof.

Tickets kosten 12 euro of 50 euro met maaltijd inbegrepen. Alle informatie over de theaterwandelingen, de ticketverkoop en het combiticket met diner is terug te vinden op www.poperinge.be/theaterwandelingen of te verkrijgen via de Cultuurdienst, Grote Markt 1, 8970 Poperinge (cultuur@poperinge.be of 057/34 66 23).

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier