The Rose Garden bij toneelkring ‘t Amateurke uit Gits

Melissa Debacker, Raf Huysentruyt, Wouter Dehouck, Annemie Hanne, Sabien Degryse, Fernand Bondue, Martine Lefere en Annelies Dereyne spelen binnenkort The Rose Garden. (foto EV)
Redactie KW

Toneelgezelschap ‘t Amateurke is er weer klaar voor. Op 15 februari gaat ‘The Rose Garden’ in première, een komische thriller van Anton Klee. De zeven acteurs en actrices beloven een avond vol spanning en humor.

Regisseur van dienst is Fernand Bondue. Hij licht alvast een tipje van de sluier op. “Het verhaal gaat over Madame Rose (Sabine Degryse) die de uitbaatster is van een luxebordeel, The Rose Garden. Daar doen haar meisjes (Melissa Debacker, Martine Lefere en Annelies Dereyne) hun uiterste best om het de mannelijke klanten (Wouter Dehouck en Raf Huysentruyt) zo aangenaam mogelijk te maken. De meisjes hebben echter een probleem als Madame Rose plots in elkaar zakt. Als ze in The Rose Garden willen blijven, moeten ze de buitenwereld doen geloven dat hun bazin nog in leven is. De gevolgen zijn niet te overzien”, vertelt Fernand Bondue, die voor de eerste keer met toneelgezelschap ‘t Amateurke werkt. “Er is een heel goede sfeer en de acteurs zetten zich ongelooflijk in. We zijn intussen halfweg de repetities en bijna iedereen speelt het stuk al zonder tekst. Dus we zijn goed bezig.”

Uitdaging

Annelies Dereyne debuteerde vorig jaar bij ‘t Amateurke en kreeg de smaak van het acteren te pakken. “Ik amuseer me hier enorm”, vertelt Annelies enthousiast. “Vorig jaar had ik nog een kleine rol, maar nu is het een uitdaging om een grotere rol te spelen. Voor mij is het pure ontspanning om in de huid van een personage te kruipen en me volledig in te leven.”

Ook Annemie Hanne staat voor de tweede keer op de planken: “Het is voor ons ook plezant om met iemand als Sabine Degryse te spelen. Ze is er al bij sinds de beginjaren van ‘t Amateurke en het is een plezier om samen te spelen.” De twee mannelijke rollen zijn weggelegd voor Wouter Dehouck en Raf Huysentruyt.

Speeldata

Het stuk gaat in première op vrijdag 15 februari en wordt tot en met 2 maart telkens op woensdag, vrijdag en zaterdag om 20 uur gespeeld in de Hembyze. Er is ook een zondagvoorstelling op 24 februari om 18 uur. Tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden bij Marleen Vandecaveije (0471 46 24 49 na 18 uur of marleenvdc@telenet.be). (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier