The Clement Peerens Explosition covert ‘Blankenberge’ van… Hugo Matthysen

Redactie KW

De gevierde zanger wil de kuststad “redden van de ondergang, want je krijgt er maar al te vaak een invasie van Ringlandsnuivers, Toneelhuisdramaturgen en granolafretters.”

Hugo Matthysen nam ‘Blankenberge’ op voor zijn debuutalbum ‘Dankuwel’ dat in 1991 verscheen. Door de jaren heen verwierf het ironische nummer een bijna iconische status.

Thans is er een nieuwe versie, meer downtempo, van The Clement Peerens Explosition: Peerens nam ‘Blaankenbaarge’ op, omdat het volgens hem niet goed gaat met deze badplaats. “Sinds een paar jaar wordt deze kuststad overspoeld door culturo’s en hipsters van ‘t stad die Oostende inmiddels een beetje belegen vinden“, klaagt hij in weekblad Humo. “Je mag gewagen van een ware invasion of bakfietspeople.”

https://www.youtube.com/watch?v=LdKmyk9TDUs

Achter de bril en snor van Peerens gaat natuurlijk… Hugo Matthysen schuil. Peerens kondigde ondertussen een nieuw optreden aan.

Op zaterdag 14 december doet hij met “de verbijsterende bassist” Aertbeliën Sylvain en “de bekoorlijke bassdrumbeukster” Lady Dave De Roma in Borgerhout aan. Hij belooft een paar speciale gasten mee te brengen. Maar wellicht niet uit… ‘Blaankenbaarge’.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier