Terrasconcerten in Cultuurcafé De Leest moeten corona doen vergeten

© foto Frank
Redactie KW

Juli en augustus worden ongetwijfeld twee mooie zomermaanden voor Cultuurcafé De Leest. “Na bijna drie maanden verplichte sluiting geven we er nu in juli en augustus een ferme lap op en organiseren niet minder 15 terrasconcerten met onder andere toppers als Red Zebra, Kobe Sercu & Broers en ambiancemakers De Wilfrieds”, zegt uitbater Francis Leman.

“Het was niet gemakkelijk om toch een mooi en betaalbaar programma samen te stellen, nu we er tijdens de coronacrisis er rekening moeten mee houden dat er per concert maar 200 man mogen komen. Vorig jaar haalden we een gemiddelde van 450 aanwezigen per terrasconcert en dat zijn er dit jaar toch een 250-tal minder. Bovendien kunnen de mensen ook niet zomaar naar de gratis concerten komen. Ze moeten volgens de Nationale Veiligheidsraad vooraf een plaatsje reserveren via de website www.terrasconcerten.cultuurcafédeleest.be.”

“En dat kan men controleren. De dag van het concert zelf moeten zij die met een groep komen allemaal hun naam en adres aan mij bezorgen. Wij moeten die gegevens 30 dagen bijhouden. En het zal voor mij ook niet evident zijn om iemand die de avond zelf naar een concert komt zonder dat hij gereserveerd heeft, weer weg te sturen. De concerten hebben dit jaar niet alleen plaats op de woensdagavonden, maar ook soms de vrijdag- en zaterdagavond, telkens vanaf 20 uur. Om 0.30 uur wordt alles stopgezet en om 1 uur ‘s nachts moet iedereen buiten zijn.”

Twee keer met eten

“Twee van de 15 terrasconcerten combineren we met een etentje: vrijdag 31 juli speelt Red Zebra akoestisch en worden er Music Burgers geserveerd, vrijdag 28 augustus staan Kobe Sercu & Broers op ons podium en eten we beenhesp met frietjes van het huis Bien Cuit. Per persoon betaal je voor een van die concerten, eten inbegrepen, 25 euro. Reserveren kan alleen in het Cultuurcafé zelf vanaf zondag 21 juni om 10.30 uur. Online kan je voor die twee concerten niet boeken.”

Data en orkesten

Woensdag 1 juli speelt Yip ons eerste terrasconcert. Vorig jaar waren zij onze laatste groep en moesten vroegtijdig stoppen omwille van de regen. Woensdag 8 juli is het de beurt aan The Picanolband, samengesteld uit werknemers van Picanol, vrijdag 10 juli is er rockabilly met The Gambits, woensdag 15 juli de coverband De Kemels, vrijdag 17 juli de Retired Punx met Izegemse roots, woensdag 22 juli mag je aan de Kortemarkse band Teddy’s Jukebox een nummer aanvragen uit de jaren ’60, zaterdag 25 juli spelen 4decades die in ‘t Joc repeteren, woensdag 29 juli is het de beurt aan de Kortrijkse The Shagadeers met eigen nummers, klassieke rock en rockabilly en vrijdag 31 juli eet je Music Burgers terwijl Red Zebra een akoestische set brengt.”

Ook de maand augustus is veelbelovend. “Woensdag 5 augustus start de Roeselaarse no nonsens coverband Pancrase en Friends, zaterdag 8 augustus luisteren we naar de Izegemse band Pacmadam met onder andere Yves Debaes en Isolde Clarys, woensdag 12 augustus zingt Ann Lee van de Americana Band soul en blues, woensdag 19 augustus brengen The Basscats pop en rock, woensdag 26 augustus zorgen De Wilfrieds voor de nodige ambiance en vrijdag 28 augustus is het dan de beurt aan Kobe Sercu en Broers met eten. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier