Ter Walle Feesten kiest nieuwe ambassadrice van Gullegem

Wie zal ambassadrice Ulrike Vandermersch (midden) mogen opvolgen? We weten het binnenkort. © AV
Redactie KW

De Ter Walle Feesten zijn een vaste waarde in de zomer van Gullegem. Van 5 tot en met 8 juli kan je weer genieten van het beproefde recept, met een gratis optreden van Vlaamse coryfeeën, een minivoetbalcup, de verkiezing van een nieuwe Gullegemse ambassadrice en een fel gesmaakte travestieshow.

Het Ter Walle wijkcomité heeft voor de 44ste editie van de feesten toch nog iets nieuws bedacht om nog meer Gullegemnaars naar de tent aan de Omloopstraat te lokken. In het programmaboekje, dat iedereen in de bus kreeg, steken dit jaar een bloemen- en zuivelbon die je kan inwisselen op de wekelijkse markt. “Zo belanden wij hopelijk niet meteen bij het oud papier”, zegt voorzitter Bernard Van Nieuwenhuyse.

Vedettenparade

Uittredend ambassadrice Ulrike Vandermersch mag op vrijdag 5 juli, samen met de burgemeester, om 19 uur de feesten openen. Harmonie Sint-Cecilia zorgt voor bijpassende muziek. Om 20 uur wordt het podium vrijgemaakt voor een gratis vedettenparade met Eveline Cannoot, Danny Fabry, Gene Thomas en Get Ready.

Zaterdag 6 juli loopt er van 8 tot 16 uur in de straten om de feesttent een grote rommelmarkt. Inschrijven als standhouder kan nog de dag zelf en dan mag je ook parkeren bij je kraam. Bezoekers kunnen de auto kwijt op de parking en speelplaats van het VTI.

Om 9 uur is er een vinkenzetting en start een minivoetbalcup met acht ploegen, waarvan twee Gullegemse. Rond 18 uur kennen we de winnaar. Tussendoor is er ook nog een eucharistieviering voor de overleden wijkbewoners.

Om 19.30 uur start de verkiezing van de 29ste Gullegemse Ambassadrice. Drie meisjes schreven zich hiervoor in (zie onder). In Om 1 uur zondagmorgen wordt bekendgemaakt wie Ulrike Vandermersch voor een jaar mag opvolgen.

Grote travestieshow

Zondag 7 juli start de dag om 9 uur met een verrassingskaarting. Na een aperitiefconcert van een halfuur kan je aanschuiven voor een koude schotel met frieten. Kaarten aan 14 euro zijn tot 4 juli te koop in de Europalaan 125.

Kinderen kunnen zich vanaf 13 uur gratis laten grimeren. Om 15.30 uur start een gratis travestieshow van drie uur door Madame Zaza Project. Het gezelschap is al zijn elfde keer in de wijk te gast. Na afloop is er vanaf 20 uur nog sfeer met discobar The Cotton Sound.

Maandag 8 juli is er om 14 uur koffietafel voor alle betalende leden van de wijk. Discobar The Cotton Sound mag het feest vanaf 19.30 uur afronden met muziek en ‘pintje dek’.

De drie kandidates

Ter Walle Feesten kiest nieuwe ambassadrice van Gullegem
© AV

Celine Vroman

Celine Vroman (20) woont met haar ouders Jean-Pierre Vroman en Christèle De Roeck in Wevelgem. Celine werkt als administratief bediende bij Sanitair Deweer in Vichte. Ze houdt van fitness en uitgaan.

Ter Walle Feesten kiest nieuwe ambassadrice van Gullegem
© AV

Kelly Deruyter

Kelly Deruyter (17) is de jongste van de groep. Zij is de dochter van Wesley Deruyter en Pia Decaluwé uit de Kraaimeers in Moorsele. Kelly volgt het vierde jaar BSO Retail aan Spes Nostra in Heule. Zij houdt van dansen.

Ter Walle Feesten kiest nieuwe ambassadrice van Gullegem
© AV

Julie D’Halluin

Julie D’Halluin (21) is de dochter van Frankie D’Halluin en Belinda Dedeurwaerder uit De Wandeling 36 en werkt bij de firma Sterima in Bissegem. Ze is een grote voetbalfan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier