Tentoonstelling Stimulans 20 gaat op 27 juni van start

Redactie KW

De vzw Stimulans Kortrijk organiseert, in samenwerking met stad Kortrijk, tweejaarlijks een wedstrijd en een tentoonstelling voor jonge kunstenaars. Kersvers talent herkennen en erkennen, is het opzet.

69 kunstenaars dienden dit jaar een digitaal dossier in. De jury was van bij de eerste ronde aangenaam verrast door de hoge artistieke kwaliteit van de inzendingen. Na rijp beraad werden 49 inzendingen geselecteerd voor een fysieke presentatie in de Paardenstallen tijdens een tweede ronde. Finaal werden 27 kunstenaars geselecteerd, met 56 werken. Naast het toekennen van de ‘Prijs van de stad Kortrijk’ en Eervolle vermeldingen, worden dit jaar twee extra prijzen toegekend: de ‘Prijs Proximus’ en de ‘Prijs Be-Part’. De winnaars worden vanaf 4 juli bekendgemaakt.

Intussen is het werk van de geselecteerde jonge kunstenaars reeds te bewonderen op twee verschillende locaties: Dormitorium (Kortrijk 1302) in het Begijnhofpark en in de Paardenstallen (BuBox) aan de Korte Kapucijnenstraat.

Stimulans is gratis te bezoeken. Reserveren is verplicht via Ticketshop Kortrijk. De tentoonstelling loopt van 27 juni tot en met 16 augustus. Van donderdag tot en met zondag, telkens van 14 tot 18 uur. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier