Technofestival Dondervogel aan de gang in park De Mote

Het festivalterrein in park De Mote © (Foto PNW)
Redactie KW

In het park De Mote, langs de Liebaardstraat in Desselgem, is vandaag technofestival Dondervogel aan de gang. De organisatie, die in handen is van jeugdhuis Jakkedoe, mikt op 400 bezoekers.

Het festival vindt niet toevallig dit weekend plaats, de keuze voor de openingsdag van het kermisweekend was bewust. “We hopen dat veel Desselgemnaren eens een kijkje komen nemen. Desselgem Koerse brengt sowieso heel wat inwoners op de been. Het zou fijn zijn als veel mensen eens afzakken naar hier”, zegt Kenny Nguyen, voorzitter van Jakkedoe.

Dondervogel startte om 14.00 uur en gaat voluit voor house- en technomuziek. “Er zijn optredens van Juul Pence, Endove, KLTR, Tremenzz en ook Waregemnaar Madame Edwaar (Edward Populaire, red.)”, zegt Kenny. “Ook ikzelf zal wat plaatjes draaien met Bart Lams, een andere Waregemnaar die beter bekend is als ABeat.”

Er is ook aandacht voor ecologie, want de organisatie staat erop om de groene omgeving van het park ten volle te respecteren. “We werken voor het eerst met herbruikbare, milieuvriendelijke bekers en voorzien extra veel vuilnisbakken en asbakken”, aldus de 22-jarige Desselgemnaar.

Naast Dondervogel staan er trouwens nog heel wat andere activiteiten op de agenda tijdens het kermisweekend. Op zaterdag om 16.00 uur opent de kermis, met om half vijf een gratis kwartiertje kermis voor kinderen en om 17.00 uur de traditionele zwijntjesworp. De echte hoogdag is dan weer aanstaande dinsdag, wanneer de 77ste editie van de Grote Prijs Memorial Briek plaatsvindt.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier