Tattooconventie Ink-Town 2020 is uitgesteld

Cindy Frey is één van de gezichten van Ink-Town. © Phile Deprez
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De tweede editie van de internationale Tattooconventie Ink-Town, gepland op 8 en 9 november in Kortrijk Xpo, gaat niet door. De reden: het internationale karakter van de conventie en de moeilijkheid om de vereiste afstand te bewaren tussen bezoekers en artiesten.

De internationale Tattooconventie Ink-Town, powered by Kortrijkse tattoo-artiest en fotografe Cindy Frey, kende vorig jaar een ware kickstart. De eerste editie kreeg 110 internationale artiesten en ruim 2.400 bezoekers over de vloer. Bezoekers en artiesten keken toen al uit naar de tweede editie. De huidige coronacrisis trekt echter een streep door de rekening. “We hadden opnieuw 110 artiesten die wilden langskomen: nationaal en internationaal en met een grote diversiteit. Het internationale karakter van de conventie en de moeilijkheid om de vereiste afstand te bewaren tussen bezoekers en artiesten, noopte ons om Ink-Town uit te stellen tot het najaar 2021”, duidt gastvrouw Cindy Frey. “Deze beslissing werd uiteraard niet lichtzinnig genomen, maar de veiligheid van onze artiesten en bezoekers primeert.”

Durga als ‘headliner’

“Ink-Town is een mooi en sterk concept. We willen de conventie opnieuw even internationaal en in al zijn charme kunnen organiseren, wat dit jaar dus helaas niet mogelijk is”, zegt de organisatie. Een van de hoogtepunten moest de komst worden van de Indonesische tattoo-artiest Durga. “Hij woont in Berlijn en zet originele motieven en tattoos op handmatige wijze, ‘hand-tapping’, en machinaal. Hij haalt zijn inspiratie uit de tattoo-geschiedenis van Mentawai en Borneo en andere culturen en groepen uit Indonesië. Hij kan ook vertellen over die geschiedenis en het Indonesisch traditioneel masker”, vertelt Cindy. Het Ink-Town-team blijft optimistisch. “De nieuwe data zijn reeds bekend: de 2e editie gaat door op 6 en 7 november 2021. We’ll be back met een nóg sterker event!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier