Taboe genomineerd voor Emmy Award, drie jaar op rij zege voor West-Vlaanderen?

Kat Steppe uit Menen (rechts) is de regisseur van Taboe. (Foto VRT) © © VRT
Bert Vanden Berghe

Zopas werden in de Verenigde Staten de genomineerden bekendgemaakt voor de prestigieuze Emmy Awards. Taboe, gefilmd in de Westhoek en gemaakt door Kat Steppe uit Menen, is één van de genomineerden.

Voor wie het in Keulen hoort donderen: de Emmy-awards zijn zowat de Oscars voor de televisie. Volgend voorjaar worden die voor de 47ste keer uitgereikt en vandaag werden de nominaties daarvoor bekend gemaakt. Tussen de 44 genomineerden in 11 categorieën vinden we ook Taboe, gemaakt door productiehuis Panenka.

In dat programma nodigde komiek Philippe Geubels elke week mensen uit die vaak uit de boot vallen, gaande van mensen met een beperking, tot mensen in armoede, met obesitas of een ongeneeslijke ziekte. Hij verbleef er een week lang mee in vakantiewoning Blauwpoort in Westouter, luisterde naar hun verhalen en maakte tenslotte ook een comedy-voorstelling voor hen waar hij de pijnpunten vakkundig en met een komische kwinkslag fileerde.

Philippe Geubels ontving zijn gasten in Westouter. (Foto VRT)
Philippe Geubels ontving zijn gasten in Westouter. (Foto VRT)© © VRT- Sofie Gheysens

Regisseur van dienst is Kat Steppe uit Menen, die eerder al haar sporen verdiende bij Dagelijkse Kost en indruk maakte met Goed Volk met Jeroen Meus en Een kwestie van geluk. Momenteel werkt ze volop aan een nieuwe reeks van Taboe, die in het voorjaar van 2021 op antenne verschijnt.

Elke week werden er activiteiten gepland, meestal in onze streek. (Foto VRT)
Elke week werden er activiteiten gepland, meestal in onze streek. (Foto VRT)© © VRT – Panenka 2018

Goed nieuws dus voor al dat creatief talent uit onze provincie, dat ook internationaal erkend wordt. Nadat Benidorm Bastards en Wat Als? al eerder een beeldje op hun schouw mochten zetten, werd in 2017 een Emmy uitgereikt aan Sorry voor alles, dat werd bedacht door Kamiel De Bruyne, die roots heeft in Brugge. Torhoutenaar Klaas Devriendt werkte daarbij achter de schermen en ging toen mee een beeldje halen in New York. En in 2018 won Hoe zal ik het zeggen? een Emmy, in diezelfde categorie: Best Non-Scripted Entertainment. Dat werd gepresenteerd door Jens Dendoncker, afkomstig uit Moen. Benieuwd of Kat ook een beeldje mee naar huis kan brengen. De winnaars worden bekendgemaakt op 25 november in het Hilton hotel in New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier