‘t Blauwhuis is nu zondag de ‘Heerlyckheid Iseghem’

Simon Van Walleghem. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Zondag 27 mei heeft in Kasteel het kasteelpark van het Blauwhuis het het eerste luik van Isotopia 2018 plaats onder de naam ‘Heerlyckheid Iseghem’ met de plantenbeurs ‘Tuin & Sfeer’, een middeleeuws dorp, concerten van de Izegemse muziekverenigingen, de bakkerswedstrijd Bake-on Izegem en heel veel ambiance.

Isotopia wordt georganiseerd door de vrijwilligersdenktank Isotopia onder het voorzitterschap van Simon Van Walleghem, samen met de professionele crew van cultuurhuis De Leest.

“Vorig jaar werd ik in september, na het vuurwerkspektakel in september, door toenmalig voorzitter van de denktank Bart Dewitte naar voor geschoven als kandidaat-voorzitter”, zegt Simon. “En mijn kandidatuur werd goedgekeurd door de algemene vergadering. De opdracht die het stadsbestuur ons gaf, is net als vorig jaar het organiseren van vier Isotopia-activiteiten op vier verschillende tijdstippen. Onder de vleugels van De Leest uiteraard, maar wel degelijk met inspraak in de hele organisatie. Het komt erop neer dat we beroep kunnen doen op de mensen van De Leest als het bijvoorbeeld gaat over een boeking van een artiest of een attractie.”

Plantenbeurs

Na een evaluatie van Isotopia 2017 werden er enkele wijzigingen aangebracht. “Eind juni gaat ‘Le Grand Départ’ (de barbecue) niet meer door onder de centrale brug, maar in de tuin van het Sint-Jozefscollege. Een tweede nieuwigheid is het middeleeuws dorp dat je nu zondag tijdens ‘Heerlyckheid Iseghem’ achter het kasteel zult aantreffen: laat je straffen door de beul, troosten door de minnestreel of genezen door het kruidenvrouwtje. Neem zelf een kruisboog in de hand en blink je harnas op voor een fotoshoot ‘avant la lettre’. De plantenbeurs van de Vlaamse Vaste Plantenvereniging staat vóór het kasteel. Verder zijn er van 11 tot 18 uur concerten met de Izegemse muziekverenigingen en is er nog de bakwedstrijd Bake-On Izegem waarvan de winnaars om 15.30 uur bekend worden gemaakt.

“Onze denktank telt een 25-tal leden, die verdeeld zijn over verschillende werkgroepen voor de vier activiteiten die we organiseren”, vervolgt Simon. “Maar om het even in welke werkgroep ze zitten, de dag van de activiteit helpen ze allemaal mee om alles in goede banen te leiden.”

‘Heerlyckheid Iseghem’ is gratis voor de Izegemnaars die een bonnetje uit stadsmagazine Izine hebben. Een bonnetje kan je ook halen in het stadhuis. Voor de plantenbeurs betaal je zonder bonnetje 3 euro. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier