Suzy Marrel brengt single uit en ziet kinderdroom vervuld

Kapster Suzy Marrel (Maes) heeft met 'Santa Domingo' haar eerste plaatje beet.) © Foto Rudesign
Redactie KW

Zangeres Suzy Marrel uit de Leegstraat straalt. Deze prille vijftiger is er in geslaagd haar ultieme kinderdroom waar te maken: het uitbrengen van een eigen schlager. De eersteling heet ‘Santa Domingo’ en daar is Suzy Maes, zoals de zangeres in het echt heet, geweldig trots op.

Dat Suzy Maes aan een zangcarrière zou beginnen, stond in de sterren geschreven. Beroepshalve is ze kapster en runt ze haar eigen salon in de Leegstraat maar het zingen heeft haar nooit losgelaten.

“Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik een paar uurtjes gezongen heb. Het zit een beetje in de familie. Wijlen vader Frans Maes schuimde in zijn glorietijd alle zangwedstrijden af en kaapte met zijn operettes vaak eerste prijzen weg. Op 14-jarige leeftijd trok ik dan mee met mijn vader en nam gedurende een drietal jaren ook deel aan zangwedstrijden. Hoewel ik met vader op pad ging, zong ik altijd alleen, nooit in duo. Vader zong operettes en ik popsongs.”

Notenleer

Na jaren van ‘stilte’ begon het bij Suzy weer te kriebelen. Drie jaar geleden nam ze de draad terug op. “Ik kreeg opeens wat meer vrije tijd en op zekere dag besloot ik aan een zangopleiding te beginnen. Ik volgde zangles bij muziekhuis Toon en daarnaast trok ik voor drie jaar naar de plaatselijke academie waar ik notenleer studeerde. Ik volgde ook even lang piano in de muziekacademie van Sint-Baafs-Vijve. Voor mij was het echt de bedoeling om met die opleidingen ook iets te doen. Het bleef mijn ultieme droom om ooit een eigen single uit te brengen en dat is me na al die inzet en oefenen eindelijk gelukt. Mijn eerste eigen schlager, Santo Domingo, is geperst. De opnames gebeurden begin juni in een studio in Limburg waar ook het begeleidend clipje werd opgenomen. Alles gebeurde professioneel, het is de bedoeling om ermee naar optredens te trekken.”

Ment tv

De voorstelling van de single zal gebeuren in zaal De Toerist bij Michael Lanzo en dit op zondag 9 augustus vanaf 14 uur. Wie de voorstelling wil bijwonen, moet wel een zitje reserveren bij SJG events. “Het plaatje zelf zal pas verkrijgbaar zijn nadat een tweede single is opgenomen en dit staat gepland op 10 oktober op mijn fanavond in de Middenstandszaal in Ingelmunster bij David en Sabine.”

Voor overleden ouders

“Nu ik op dreef ben, volgen er uiteraard nog meer nummers van mij en ook meer optredens. Het is de bedoeling om me voortaan nog meer te gaan focussen op het zingen en optreden. Zingen voor een groot publiek geeft me zoveel voldoening dat het bijna verslavend werkt. Mijn eerste plaatje draag ik trouwens op aan mijn overleden ouders”, besluit de zangeres. Haar clip is te zien op Ment tv op zaterdag 11 juli vanaf 15 uur. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier