Wie de vierde aflevering van 'Studio Stan' bekijkt, zal zien dat er een gezellige drukte heerst in de studio van Stan Van Samang. Vanuit Bredene arriveert een vrolijke karavaan in Malmedy. De supportersclub van wielrenner Peter Sagan wil in Studio Stan een supporterslied opnemen voor hun grote wielerheld. De tekst van 'Laat De Zon In Je Hart' van Willy Sommers werd speciaal voor het aanstaande wereldkampioenschap wielrennen aangepast en zelfs van een internationale toets voorzien. De fans hebben immers grootste plannen met het lied.

"Het is de bedoeling om het liedje op het WK te draaien, waar alle nationaliteiten bij mekaar staan", klinkt het bij Steven Buyse, die samen met een tiental gelegenheidszangers van de fanclub de studio introk. "De vaste klanten op het WK kennen het originele melodietje al omdat we dat elk jaar spelen en meezingen, maar het zou tof zijn dat iedereen de laatste strofe, die in het Engels is, zou kunnen meezingen. We gaan dat liedje zo veel mogelijk uitdragen over de hele wereld."

"Oostendenaar Jan Lamote, een vaste klant van onze taverne en auteur van 'De Ensormoorden', heeft de tekst van het lied aangepast", gaat Steven verder. "Het opnemen was trouwens een helse opdracht. We zijn 's nachts om 04.00 uur vertrokken in Bredene richting studio in Malmedy, hebben zowat de hele nacht aan de opnames gewerkt en zijn bijna een etmaal later terug naar Bredene gereden."

Alom graaggezien

De Bredense Peter Saganfanclub werd opgericht in 2006 en telt intussen al meer dan 800 leden. "Die zijn verspreid over het hele land", geeft Steven aan.

Dat de club zo'n succes geniet, wijt Buyse aan de Slowaakse wielergrootheid. "Hij is echt een sympathieke coureur, die altijd bereid is om een handtekening te geven of een woordje te spreken met de supporters. Onze supportersclub heeft dan ook al menig een fan gelukkig gemaakt met getekende foto's, petjes,..."

Steven ziet het dit weekend ook goed komen voor de drievoudig wereldkampioen in Harrogate, Yorkshire. "Hij is super gefocust en heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe regenbootrui. Hij wil het absolute record", besluit de Bredenaar, die straks met de Sagan-fanclub richting Engeland vertrekt.

(MM)

Wie de vierde aflevering van 'Studio Stan' bekijkt, zal zien dat er een gezellige drukte heerst in de studio van Stan Van Samang. Vanuit Bredene arriveert een vrolijke karavaan in Malmedy. De supportersclub van wielrenner Peter Sagan wil in Studio Stan een supporterslied opnemen voor hun grote wielerheld. De tekst van 'Laat De Zon In Je Hart' van Willy Sommers werd speciaal voor het aanstaande wereldkampioenschap wielrennen aangepast en zelfs van een internationale toets voorzien. De fans hebben immers grootste plannen met het lied."Het is de bedoeling om het liedje op het WK te draaien, waar alle nationaliteiten bij mekaar staan", klinkt het bij Steven Buyse, die samen met een tiental gelegenheidszangers van de fanclub de studio introk. "De vaste klanten op het WK kennen het originele melodietje al omdat we dat elk jaar spelen en meezingen, maar het zou tof zijn dat iedereen de laatste strofe, die in het Engels is, zou kunnen meezingen. We gaan dat liedje zo veel mogelijk uitdragen over de hele wereld.""Oostendenaar Jan Lamote, een vaste klant van onze taverne en auteur van 'De Ensormoorden', heeft de tekst van het lied aangepast", gaat Steven verder. "Het opnemen was trouwens een helse opdracht. We zijn 's nachts om 04.00 uur vertrokken in Bredene richting studio in Malmedy, hebben zowat de hele nacht aan de opnames gewerkt en zijn bijna een etmaal later terug naar Bredene gereden."De Bredense Peter Saganfanclub werd opgericht in 2006 en telt intussen al meer dan 800 leden. "Die zijn verspreid over het hele land", geeft Steven aan.Dat de club zo'n succes geniet, wijt Buyse aan de Slowaakse wielergrootheid. "Hij is echt een sympathieke coureur, die altijd bereid is om een handtekening te geven of een woordje te spreken met de supporters. Onze supportersclub heeft dan ook al menig een fan gelukkig gemaakt met getekende foto's, petjes,..."Steven ziet het dit weekend ook goed komen voor de drievoudig wereldkampioen in Harrogate, Yorkshire. "Hij is super gefocust en heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe regenbootrui. Hij wil het absolute record", besluit de Bredenaar, die straks met de Sagan-fanclub richting Engeland vertrekt.(MM)