Studio Guga laat zich voor ‘De Oorlog’ inspireren door Raymond

Redactie KW

We kennen Radio Guga, de band (met onder meer Bruggeling Filip Bollaert op gitaar) rond maestroloog Guga Baul, als een coverband van formaat. Maar met Studio Guga pakt de groep uit met een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat. De single ‘De Oorlog’ is de voorbode van het album ‘Ongehoord’ dat op vrijdag 8 november verschijnt.

Op ‘Ongehoord’ staan allemaal gloednieuwe nummers: geschreven en gezongen door Guga, maar toch lijkt het alsof ze van de geïmiteerde artiest zelf zijn. Zowel qua stem als muziek. Vandaar ook de titel ‘Ongehoord’: want zelfs de originals hadden hun nummer vooraf nog nooit gehoord. En zomaar in de muzikale krochten duiken van een bekende muzikant, dat hoor je eigenlijk niet te doen. Tenzij je Guga Baul heet.

De afgelopen weken ging Guga Baul al langs bij enkele originele artiesten en hoorde je zo al de eerste nummers en reacties van deze nieuwe plaat. Zo waren er bon mots van Bart Peeters voor Guga’s ‘In Balans’ en van Kommil Foo voor diens ‘Groei’. Maar nu is het ook tijd voor de allereerste single uit de plaat.

https://www.youtube.com/watch?v=6WInMfBy90I

‘De Oorlog’, waar de adem van Raymond van het Groenewoud overheen blaast, beschrijft de evenwichtsoefening tussen goed doen voor je geliefde of lekker eigenwijs je gang gaan. Een kunst die vaak aankomt op een egokwestie: wanneer zet je dat opzij en ga je voor wapenstilstand en wanneer blijf je knokken om je gelijk te halen? Guga zingt op geheel Raymondiaanse wijze over deze kibbeloorlog, die nog niet verloren is.

Sinds donderdag 26 september is Studio Guga zijn nieuwe show aan het try-outen. Op donderdag 7 november gaat de eigenlijke tournee van start, met vanzefsprekend ook tal van optredens in West-Vlaanderen.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier