Studenten Textielatelier Academie Brugge DKO bouwen ‘Kanttoren’

© (Foto SVV)
Redactie KW

Dit kunstwerk in de Brugse Bodardenkapel maakt onderdeel uit van de eindejaarstentoonstelling Academie Brugge D(eeltijds) K(unst) O(nderwijs) – ‘The Best of 2018’.

Brugge en kant gaan hand in hand en dit valt ook te merken op deze expositie. Verschillende jaren van de H(ogere) G(raad) Textiel Kant en Textiel staken knappe werken in elkaar. Zo speelt Laurence Christiaens met ‘kant en schaduw’ om op een kunstwerk genoemd ‘Schaduwkant’ uit te komen. In het kader van haar studieproject maakte Anaïs Hoornaert van het Textielatelier van de Academie Brugge DKO drie kussens en een etalagepop die de gedaante van een hoorndraagster aanneemt. Naast enkele kantenbakjes is ‘De Kanttoren’ het meest opvallende werk dat de cursisten bouwden.

De eindejaarstentoonstelling ‘Academie Brugge DKO – The Best of 2018’ loopt nog op maandag 25 en dinsdag 26 juni van 18 tot 20u.30 en op woensdag 27 juni van 13 tot 18 uur in de Bogardenkapel, Katelijnestraat 86 in Brugge. In het kader van de vering ‘300 jaar Academie Brugge’ maken de eerste- en tweedegraads textiel- en kantcursisten zich op voor de expositie ‘Kantkapel’ die in september te zien zal zijn.

(SVV – Foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier