Stoned Pony helemaal klaar voor eerste concert

Leadzanger-gitarist Dominique De Ruyter van Stoned Pony. © foto JS
Johan Sabbe

Noem het gerust het uur van de waarheid voor Stoned Pony, de band rond de blindgeboren Torhoutse zanger Dominique De Ruyter (27). Op zaterdag 23 maart in zaal De Mazzel in de Zuidstraat brengt de groep zijn stomende doorstartconcert onder de titel ‘Pony Barn’. Stoned Pony bestaat al sinds 2016, maar het parcours verliep nogal hobbelig. Sinds oktober is de ommekeer een feit en nu zijn de verwachtingen hoog.

De concertavond van 23 maart in De Mazzel start om 20.30 uur, al zullen de eerste live noten maar om 21.15 uur weerklinken. Dan zorgt de vierkoppige band Bucht uit Roeselare met zijn West-Vlaamse songs voor de opwarming. Om 22.30 uur is het de beurt aan Stoned Pony zelf en dit tot omstreeks middernacht, het moment waarop de afterparty in de stijgbeugels staat.

Vijf repetities per week

Stoned Pony bestaat naast Dominique De Ruyter (zang en gitaar) uit zijn muzikale zielsverwant Arne Stroobant (24) uit Lichtervelde (drums en percussie), Janus Delrue (21) uit Koekelare (toetsen) en Jasper Doom (20) uit Koekelare (basgitaar). Er wordt gerepeteerd in Dominiques uitstekend uitgeruste oefenkot in de Koolskampstraat. Daar bekwaamt Stoned Pony zich in zijn mix van covers en eigen, Engelstalige nummers. Een playlist met vrij stevige rock en zelfs een snuifje funk.

“Stoned Pony ontstond in 2016, toen Dominique De Ruyter en ik besloten om een nieuw project op poten te zetten”, vertelt Arne Stroobant. “In 2017 hebben we een tijdje met een drummer-bassist en een gitarist samengespeeld, maar we merkten dat hun motivatie niet altijd even sterk aanwezig was. Gevolg: de band dreigde in het slop te geraken. Gelukkig kenden we in oktober van vorig jaar de kentering. We hadden toen het geluk om Janus en Jasper tegen het lijf te lopen, twee super muzikanten. De klik was er meteen en sindsdien hebben we allesbehalve stilgezeten. In de aanloop naar ons concert in De Mazzel repeteren we tot vijf keer per week. Heel veel dus.”

Familie en vrienden

“We willen dat het er boenk op zit,’ zegt frontman Dominique De Ruyter. “We werken alles tot in de kleinste details uit. Voor de organisatie van ons evenement krijgen we veel hulp van familie en vrienden. Dat appreciëren we enorm. Zonder hen zouden we dit alles niet rond krijgen.”

Stoned Pony zal ook te horen zijn op 13 april op het Foodtruckfestival in Koekelare en in augustus op Herderrock in Torhout. De tickets voor het concert van 23 maart kosten 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. Ze zijn te koop via de Facebookpagina van de band. “We gaan resoluut voor een vol huis”, maakt Arne zich sterk . “We maken er iets unieks van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier