Wat voor zanger-gitarist Brent Vanneste uit Wevelgem en zijn muzikanten begon als een klein muziekverhaal is uitgegroeid naar een vaste waarde in het muzieklandschap. Maar vaste waardes nemen soms een einde aan en dit is ook voor Steak Number Eight het geval.

Na 15 jaar heeft de band beslist de huidige line-up te veranderen en er eind 2018 volledig mee op te houden. Ze spelen nog twee grote afscheidsshows in België later dit jaar, op Pukkelpop en in de Vooruit Gent op 2 november 2018.

Pukkelpop

Na hun winst op het befaamde Humo's Rock Rally (2008) groeide Steak Number Eight door van intieme huiskamerconcerten naar grotere festivals als Graspop (BE), Pukkelpop (BE), Hellfest (FR) en Wacken Open Air (DE).

De band speelde 15 jaar lang ononderbroken maar werd in 2005 opgeschrikt door de dood van Thobias, de broer van frontman Brent. Hierdoor kreeg de band meteen een andere invulling. "Het is tijd om zaken opnieuw te kaderen en een hoofdstuk af te sluiten waar we trots op zijn. We gaan nieuwe avonturen tegemoet op muzikaal vlak en daar zijn we trots op. Dit betekent het einde van de band maar niet van onze muziek," aldus Brent Vanneste.

(TV)