Standupper Moshin Abbas bijt spits af in Comedy Oostende

© JRO
Redactie KW

De lockdownperiode bracht Dimitri Vierstraete van Injabulo Events op het idee om een nieuw comedy-initiatief op te zetten in Oostende. De Oostendse stand-upcomedian Mohsin Abbas zet mee zijn schouders onder het initiatief. Het eerste event staat gepland op 9 juli.

Na de versoepeling van de coronamaatregelen kwam er voor veel sectoren licht aan het einde van de tunnel. Ook de wereld van de stand-upcomedy ziet er al weer pakken beter uit in vergelijking met een maand geleden.

Dimitri Vierstraete (38) van Injabulo Events start nu met een nieuw comedy-initiatief en wordt daarin bijgestaan door stand-upcomedian Mohsin Abbas. “Ik ben al 18 jaar actief in de wereld van animatie en entertainment”, vertelt Dimitri, die afgelopen weekend nog in een matrozenpakje door de Oostendse winkelstraten liep om op een ludieke manier de toeristen te verwelkomen.

“Met Injabulo Events organiseren we straattheater, animatie-acts, improvisatietheater en Sinterklaasoptredens. Daarnaast geven we ook workshops improvisatietheater, presentatietechnieken en omgaan met klanten. Afgelopen weekend was het ideale moment om ons te etaleren.

Met het nieuwe label ‘Comedy Oostende’ willen we een keurmerk creëren voor comedy en zelf optreden als organisator voor comedy-events in en rond Oostende. We willen zo het gat in de markt vullen en lokaal talent de kans geven om zich te ontwikkelen door op te treden in een kleinere setting, maar onder ideale omstandigheden.”

Grote vraag

Doordat er in Oostende weinig plaatsen zijn waar klein circuit van comedy zijn kans krijgt, zet Oostendenaar en komiek Mohsin Abbas zijn schouders onder het nieuwe project. “Ik ben blij met zo’n initiatief, want meestal moet ik een eindje rijden om op te treden. Ik merk dat de vraag naar comedy in Oostende groot is”, vertelt Mohsin.

“In maart werden we allemaal geconfronteerd met de coronacrisis en nieuwe levensnormen en werden alle optredens on hold gezet. Gelukkig kregen bijna alle optredens een nieuwe datum. In de zomer is het normaal gezien rustig op vlak van comedy, maar toch lopen de boekingen sinds vorige week vlot binnen.”

Abbas was tijdens de lockdown te zien in ‘De Klaagmuur’ van Iedereen Beroemd. “Ik heb het geluk gehad dat ik daaraan mocht meewerken. Op die manier kon ik mij een beetje uitleven in mijn comedywereld. Toch sta ik te popelen om terug mijn ding te doen op de planken en waar zou ik dat liever doen dan in mijn eigen stad.”

Het eerste event ‘Mohsin Abbas & Friends’ vindt plaats op donderdag 9 juli in De Klisse in de vredestraat in Oostende. Tickets via https://www.facebook.com/events/2542494602730315/.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier