Het standbeeld 'Spelende kinderen' was jarenlang een vertrouwd zich op het Stationsplein, net zoals het hamburgerkraam van André. Het werk toonde een jongen en een meisje die zich klaarmaken voor een duik in het water en stond er opgesteld aan de fontein. De beeldengroep was nog een ontwerp van wijlen Geert Vanallemeersch en een creatie van beeldhouwer Isidoor Goddeeris, die de voorbije jaren nog heel wat werken maakte die een plekje kregen in de Roeselaarse binnenstad. Het stadsplan en de monumenten van Kiwanis Roeselare I bijvoorbeeld, maar ook het beeld van Cecilia Callebert.

Toen een aantal jaar geleden de werken voor het station en het Stationsplein werden aangevat, verdween het beeld van de spelende kinderen naar de stedelijke opslagplaatsen, waar het uit het publieke zicht verdween.

Tot nu dus, want dinsdag werden de twee beelden terug afgeleverd aan het Stationsplein. De fontein van weleer is er niet meer, maar tussen de waterspuitkopjes zal het duo ongetwijfeld ook prima aarden.

Alles komt terug... behalve André en zijn kraam dan.

(FV - Foto SB)

Het standbeeld 'Spelende kinderen' was jarenlang een vertrouwd zich op het Stationsplein, net zoals het hamburgerkraam van André. Het werk toonde een jongen en een meisje die zich klaarmaken voor een duik in het water en stond er opgesteld aan de fontein. De beeldengroep was nog een ontwerp van wijlen Geert Vanallemeersch en een creatie van beeldhouwer Isidoor Goddeeris, die de voorbije jaren nog heel wat werken maakte die een plekje kregen in de Roeselaarse binnenstad. Het stadsplan en de monumenten van Kiwanis Roeselare I bijvoorbeeld, maar ook het beeld van Cecilia Callebert. Toen een aantal jaar geleden de werken voor het station en het Stationsplein werden aangevat, verdween het beeld van de spelende kinderen naar de stedelijke opslagplaatsen, waar het uit het publieke zicht verdween. Tot nu dus, want dinsdag werden de twee beelden terug afgeleverd aan het Stationsplein. De fontein van weleer is er niet meer, maar tussen de waterspuitkopjes zal het duo ongetwijfeld ook prima aarden.Alles komt terug... behalve André en zijn kraam dan.(FV - Foto SB)