Stan (13) uit Torhout waagt zijn kans in The Voice Kids

Stan Desimpelaere verschijnt vrijdag om 20.40 uur op het scherm. © foto VTM
Johan Sabbe

Hij is fan van Tesla-baas Elon Musk en volgt als 13-jarige de Belgische en Amerikaanse beurzen op de voet. Maar bovenal: hij kan fantastisch zingen en bewijst dat in de derde Blind Auditions van The Voice Kids. Op vrijdag 21 februari om 20.40 uur op VTM hengelt Stan Desimpelaere uit Torhout naar de gunst van de teamcoaches. Hopend dat Laura Tesoro haar stoel in zijn richting draait.

Stan heeft aan mama Heidi Desimpelaere en papa Wim Wauters uiteraard grote supporters. En aan zijn tweelingbroer Diede, die overigens uitstekend tennist. Stan volgt het tweede jaar STEM aan de Middenschool Sint-Rembert, heeft hobo en gitaar geleerd aan de Kunstacademie en doet aan atletiek, in het bijzonder langeafstandslopen. Een veelzijdige jongeman, met zoals gezegd ook interesse in de financiële wereld. Maar die nog nooit les heeft gevolgd in wat hij al zijn hele leven gepassioneerd doet: zingen.

“Ik heb me zélf voor de Blind Auditions van The Voice Kids ingeschreven”, zegt hij. “Ik vond het tijd om de stap te zetten. Al had ik nooit durven te denken dat ik tot het kransje van geselecteerden zou behoren uit de meer dan 2.000 jongens en meisjes die zich kandidaat hadden gesteld. Toen ik het heuglijke bericht kreeg dat ik mocht deelnemen, heb ik het enkel verteld aan drie goede vrienden en leeftijdsgenoten van op school: Sara Naeyaert, Axelle Myny en Arthur Devriese. Ik wist dat ze konden zwijgen, want alles moest geheim blijven tot de dag van de uitzending. Ze zijn trouwens samen met papa en mama mee geweest naar de opnames van het programma om mij heel hard aan te moedigen.”

Tesla, Musk en de beurs

Stan brengt tijdens de Blind Auditions het liedje Hey Pa van Niels Destadsbader. “Velen zingen in het Engels, wat ik ook vaak doe, maar op televisie vond ik het verstandig om voor een Nederlandstalig nummer te kiezen. Zo hoopte ik er wat uit te springen. Waarom ik het liefst door coach Laura Tesoro gekozen had willen worden? Moeilijk te zeggen. Ik vind haar gewoon zo’n toffe.”

Stan is al geruime tijd fan van de elektrische auto’s van het prestigieuze merk Tesla en van Elon Musk, de baas van het bedrijf. “Ik begon de Tesla-aandelen te volgen op de beurs en raakte zo sterk in de financiële wereld geïnteresseerd. Nu kijk ik een aantal keer per dag naar de aandelenkoersen. Van Tesla, maar ook van onder andere Apple en pakweg het Belgische Colruyt. Zelf investeren? (lacht) Neen daar ben ik nog te jong voor. Ik heb wél een fictieve aandelenportefeuille samengesteld. Zo leer ik veel bij.”

Of hij van zingen zijn beroep zou willen maken? “Dat is nooit mijn ambitie geweest. Maar mocht ik de kans krijgen om bijvoorbeeld aan een musical deel te nemen, dan zou ik dat wel doen. We zullen zien. Ik blijf er rustig bij. Ook tijdens de opnames was ik niet zenuwachtig. Eerlijk? Ik vond het vooral mateloos genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier