STAKE gaat met debuutsingle verder op elan Steak Number Eight

© Facebook
Redactie KW

‘Catatonic Dreams’ is de voorbode van hun eerste Extended Play die op vrijdag 24 mei op Hassle Records verschijnt. Op deze twelve inch zullen ook ‘Everbody knows’ en ‘The Kindly’ te beluisteren vallen.

Ook de muziek van STAKE, die onder de categorie sludgemetal valt, is allerminst voer voor liefhebbers van het Eurovisiesongfestival. Velen zullen het afdoen als pokkeherrie, maar dan van het soort waar het heerlijk op headbangen is, zelfs voor kaalhoofdigen.

‘Catatonic Dreams’ voelt aan als een furieuze koortsdroom, waarbij je motorisch uit balans lijkt te geraken. Dit straalt ook af van de bijbehorende spectaculaire, haast filmische videoclip waar onder meer lonkende dames het op het viertal uit Wevelgem gemunt hebben. Zo krijgen ze paintballkogels, tennisballen en aardkluiten om hun oren.

(Hieronder de videoclip)

https://www.youtube.com/watch?v=U5v5yBePc6k

Op zondag 11 augustus kun je live kennismaken met STAKE op Melkrock in Tielt. Op zaterdag 14 september staan ze geboekt op het Schippersweekend 2019 in Lauwe. Donderdag 28 november is het etmaal waarop ze hun debuutalbum zullen voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel.

In ‘Zender’, het avondprogramma op Studio Brussel dat nieuwe alternatieve muziek promoot, kondigde zanger-gitarist Brent Vanneste aan dat hij binnenkort met zijn… technoproject Brennt (met dubbele n) naar buiten zal treden.

Ook gaat Raveyards, de Gentse band waar naast Vanneste ook STAKE-drummer Joris Casier deel van uitmaakt, dit jaar liefst drie ep’s uitbrengen. De muziek van hun single ‘Glue in the Drak’ gebruikte de VDAB alvast voor zijn recente campagne ‘En alles beweegt’.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier