STAKE-frontman Brent Vanneste stelt eerste album van ‘dark techno soloproject’ voor

Redactie KW

Volgende week vrijdag 7 augustus, op zijn 28ste verjaardag, komt de eerste album ‘Purple Venom’ uit van STAKE-frontman Brent Vanneste onder zijn dance-alter ego Brennt.

Dit gebeurt op het nieuwe Gentse label Kontra Kult Records dat zich voornamelijk richt op – dixit – “met elektronica gemarineerde muziek”. Naast Brennt hebben ook Olivier Abbeloos (bekend van onder meer T99’s new beat-anthem ‘Anasthasia’) en Mr. Gasmask, bedreven in het maken van acidcore-tracks, onderdak gevonden bij deze platenfirma.

“De muziek die ik maak onder de naam Brennt combineert de dierlijkheid die jullie kennen van STAKE met sferische geluidstapijten, doorweven van donkere stemmen en naar-de-keel-grijpende beats”, motiveert Brent Vanneste, geboren en getogen Wevelgemnaar. “Analoog en digitaal gecombineerd tot een organisch orgasme.”

Daar zorgt de vanuit Gent opererende, over de hele wereld bekende geluidsmagiër Mathlovsky mede voor. Hij maakte een remix van ‘You see’ dat ook op ‘Purple Venom’ te horen zal zijn. Dit album bevat vijf tracks van Brennt en voornoemde remix.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier