Stadsfestival Roadrock brengt degelijke affiche

Op de foto herkennen we Isabelle, Claire, Jan, Jore, Sieme en Amber. © TV
Redactie KW

Roadrock is dit weekend toe aan zijn vierde editie en maakte er wederom een heus stadsfestival van. In het zog van het museum 1302 staat het podium opgesteld dat uitkijkt op het Begijnhofpark. Een mooiere locatie kan een podium en festival zich niet wensen. In vergelijking met andere jaren moesten bezoekers wel 35 euro (of 30 euro in voorverkoop) betalen. “Hiervoor krijg je wel een degelijke affiche voorgeschoteld met topartiesten“, aldus Bart van de organisatie.

Dat die namen ook nog eens volk lokken uit alle uithoeken was ook te verwachten. De vrienden van de Kortrijkse Isabelle zakten helemaal uit het verre Aalst om hun idolen Daan en HYPER aan het werk te zien. Wij hielden ze nog even bezig alvorens ze op het terrein mochten. “Ik studeerde hier vroeger op de hogeschool maar ik zou ondertussen niet meer weten hoe alles in elkaar zit want de hele stad is enorm veranderd. We kijken vooral uit naar Daan omdat we hem super goed vinden.” Aldus Claire die hier aanwezig is met haar zonen en vrienden. We waren benieuwd of de warmte haar parten speelde. “Nee hoor. Daan zal het nog warmer maken voor ons!” glimlacht ze.

Niet te dicht bij huis

We snappen haar wel. Voor de vrienden van vrijgezel Flurk (Jurgen Callaerts) lagen de kaarten anders. “We verwachten dat Flurk eerst twee inkomkaarten verkoopt alvorens hij zelf binnen mag. Met dat geld kan hij dan een hele avond drinken zoveel hij wil“. Besluit Vincent. “Ik vermoed wel dat we nog wat zullen mogen bijleggen maar dat komt allemaal goed. We zijn hier met 30 vrienden en zochten een leuk festival niet te dicht bij huis. We overnachten hier ook in het Focus hotel. Groupies zijn vanavond altijd welkom”, knipoogt hij ons na.

De vrijgezel mocht pas binnen als hij twee tickets verkocht had. Na de foto werd hij meteen weer aan de deur gezet.
De vrijgezel mocht pas binnen als hij twee tickets verkocht had. Na de foto werd hij meteen weer aan de deur gezet.

Ook de organisatie kijkt met een positief oog naar vandaag. Hoewel het grote volk pas vanavond opkomt zat de ambiance er al goed rond 17 uur. “We verwachten zo’n 1000 à 1500 muziekliefhebbers vandaag. De ticketverkoop liep goed en we moeten het concept eerst uitproberen alvorens we weten hoe succesvol het is. We kozen voor een line-up met straffe namen en we zijn ervan overtuigd dat dit zich zal reflecteren naar de bezoekers”, aldus nog Bart Denauw.

Wie wil kan nog tickets aan de deur kopen voor Roadrock. Alle info op de website www.roadrock.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier