Stadsbestuur Brugge last alle nog geplande activiteiten uitZOMERlijk af

De evenementen waren nochtans een groot succes. © SVV
Redactie KW

Nadat afgelopen weekend al de optredens van het culturele zomerevenement uitZOMERlijk op bevel van de stad Brugge afgelast werden, komt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) deze namiddag met de mededeling dat ook alle nog geplande manifestaties voor de maand augustus geannuleerd worden.

Met uitZOMERlijk wilden de Brugse professionele culturele partners in de tuin van het Guido Gezellemuseum en House of Time van half juli tot eind augustus bijna dagelijks uitpakken met culturele activiteiten voor maximum tweehonderd toeschouwers. De toegangsprijs voor elk evenement bedroeg drie euro voor een ticket, een uitermate democratische prijs dus.

Dit feestje is evenwel voorbij, want het doek is gevallen over uitZOMERlijk. “Het was een mooi initiatief van verschillende culturele spelers om de zomer te redden”, zegt de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “In overleg met de culturele sector hebben we jammer genoeg de beslissing moeten nemen om alle activiteiten op uitZOMERlijk af te gelasten. Aangezien de cijfers van besmettingen elke dag toenemen, is dit de enige juiste beslissing.”

Voor de zomerbars heeft het Brugse stadsbestuur de regelgeving verduidelijkt. Versterkte optredens en dj-sets blijven niet toegelaten. Achtergrondmuziek tot 80 decibels buiten kan wel zolang dit geen hinder voor de buren veroorzaakt.

“We houden de cijfers nauwlettend in de gaten en volgen het wetgevend kader in de federale fase van deze crisis strikt op”, zegt waarnemend burgemeester Pablo Annys. “We worden nu eenmaal geconfronteerd met een pandemie die ons ook in Brugge elke dag voor nieuwe uitdagingen stelt. Hopelijk zorgt deze beslissing, samen met de andere veiligheidsmaatregelen, voor een ommekeer in de cijfers zodat we straks weer een normaal leven kunnen opbouwen.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier