Sound Track stoomt West-Vlaams talent klaar voor muziekcarrière

Redactie KW

Zomaar eventjes 24 West-Vlaamse artiesten en bands krijgen eind september en begin oktober de kans hun talent tentoon te spreiden op het podium van Cactus Muziekcentrum, Muziekclub 4AD en De Kreun. Acht onder hen daarna kans op een uniek parcours, onder begeleiding van experten uit de muzieksector.

Voor de zomer schreven zich via muziekplatform vi.be meer dan 1.000 artiesten vol ambitie in voor de allereerste editie van Sound Track. Met steun van Cactus Muziekcentrum, Wilde Westen, Muziekclub 4AD, De Zwerver, Het Entrepot en Poppunt maken jonge bands mét talent kans op een gloednieuw podiumparcours.

Selectie van 24

Ook in West-Vlaanderen werden 24 artiesten en bands geselecteerd: Harajamar, Maurad and Maven, james francis king, LEPOPSKI, Mother, Soap Heads, melobird, Ronî, Connard, BUDGET TRASH, The Purplemachine, familybeaches, Tuk Tuk Thailand, VENTILATEUR; George Dylan, Ratmosphere, ISAAK, Vincent Coomans, Juniper, SIR LUKE, Williams Kaizari, PINGPONGCLUB, Divided en Galine zijn de uitverkorenen. Drie concertavonden spelen telkens acht bands voor een plekje in de volgende ronde. Op 28 september in het Cactus Muziekcentrum in Brugge en op 4 en 5 oktober in Muziekclub 4AD in Diksmuide en het Wilde Westen in de Kreun in Kortrijk.

Professionele jury

De 24 geselecteerden maken deel uit van een groter geheel; overal in Vlaanderen en Brussel werd gezocht naar de muziek van morgen. Alle genres en mogelijke ontdekkingen komen aan bod, de volledige selectie is te raadplegen op een nieuwe website www.sound-track.be.

Een professionele jury bestaande uit programmatoren van muziekclubs en artiesten met een achtergrond in de meest uiteenlopende muziekscenes selecteerde de West-Vlaamse kanshebbers. Ook Ayco Duyster van Radio 1 en dj Black Mamba zaten in de jury. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel onontgonnen talent er pruttelt in Vlaanderen”, zegt Ayco. “Maar nu bouwt de spanning op: wie kan het ook live, op een podium waarmaken.”

In een volgende fase van Sound Track stoten 46 artiesten en bands, waaronder acht uit West-Vlaanderen, door naar zes regionale finales. Daarvoor worden ze op voorhand klaargestoomd in de organiserende muziekclubs. Uiteindelijk gaan 18 laureaten door naar een nieuw kansenparcours in 2020 waar ze persoonlijke begeleiding krijgen, resideren in muziekclubs of ondersteund worden door professionelen uit de grafische wereld. Daarbovenop is ook opnametijd in professionele studio’s voorzien en wordt een nieuw podiumcircuit langs Vlaamse jeugdhuizen op poten gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier