Sound Track-finaliste Galine gebruikt beelden uit Amerikaanse horrorfilm voor lyric-video

© Francis Vanhee
Redactie KW

Afgelopen weekend stond Galine (Kuyvenhoven) in muziekclub De Zwerver in Leffinge nog in de finale van Sound-Track. Dit gloednieuwe podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie is in onze provincie zowat de opvolger van Westtalent.

Nu presenteert de 29-jarige Galine een zogenaamde lyric-video bij ‘Gravity’, een single met een diepgaande tekst. De bijbehorende beelden leende ze bij ‘Manos: The Hands Of Fate’, een Amerikaanse horrorfilm uit 1966 van Harold P. Warren, waar deze Amerikaanse regisseur zelf in meespeelt. Toch duiken er geen horrorbeelden in de clip op.

Bij toeval sluiten de kernregels uit ‘Gravity’ wel aan bij het winterse pokkenweer van de voorbije dagen: “(Don’t you) Let it rain on everything you’ve sold and told/(Don’t you) Let it rain on everything you own’.

Galine komt overigens uit Kortrijk, geeft in Brugge aan de plaatselijke Kunsthumaniora zangles en woont in Gent. Ze is geselecteerd voor de komende editie van Humo’s Rock Rally. Op zaterdag 25 januari 2020 mag ze zich in cultureel centrum Nova in Eke, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Nazareth, bewijzen voor de jury van Vlaanderens nog steeds belangrijkste muziekwedstrijd in het lichte genre.

(SVV)

https://www.youtube.com/watch?v=MvpA-QntrEU&fbclid=IwAR1GhjTaHgwvGQSxVP6peBTFlCK-_jweEDIO5zV8AyfhbLK1dV2D7O3E7KQ